Nova vest
Košarka

Subota, 29.07.2006.

21:29

"Plavi" otputovali u Španiju

Izvor: B92, www.ksj.org.yu

Autor:B92, www.ksj.org.yu

Default images

Seniorska reprezentacija Srbije i Crne Gore otputovala je u Španiju gde će u naredna dva dana učestvovati na međunardnom turniru. Plavi će za rivala u prvom meču imati selekciju Kine. Ukoliko četa Dragana Šakote bude bolja od Kineza, u borbi za prvo mesto čekaće uspešnijeg iz duela između Španije i Angole.

„Prvi deo priprema je dobro prošao. Svi smo bili na treninzima, nije bilo povređenih. Igrali smo neuobičajeno veliki broj utakmica za početak, čak pet. Iako, nam u njima, kao ni sada, rezultat nije bio u prvom planu i on je došao, tako da možemo reći da je je taj deo zaista bio uspešan. Ulazimo u drugu fazu rada, pojavili su se prvi mali problemi. Povrede Avdalovića, Radenovića i Nikolića su u kategoriji lakših, ali one onemogućavaju trening nekoliko dana. Pored toga Cvetković je nesrećno zaradio težu povredu na treningu i za njega je praktično Svetsko prvenstvo gotovo. Iako je, moram da priznam, ušao u ekipu na mala vrata, načinom treniranja, igranja i ponašanja obezbedio je sebi mesto u timu za Japan. Zbog toga je žal još veći. Jedino što sa sigurnošću mogu da kažem je da će biti pozvan za sledeću akciju“, kaže selektor našeg nacionalnog tima Dragan Šakota i dodaje: „Kina je već dugo u Evropi na turneji, ali moraćemo da pogledamo neku njihovu kasetu pred utakmicu kako bismo ih bolje upoznali. Sigurno je da sa Jao Mingom i bez njega to nije isti tim. Međutim, prepoznajem nekolicinu igrača koji su bili u sastavu u Atini, što nagoveštava brzu igru sa dosta šuteva za tri poena.“

Prvi meč na Pirinejskom poluostrvu plavi će igrati u nedelju od 18,15 časova. Povratak u Beograd zakazan je za utorak oko 3 sata posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve