Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.08.2005.

01:21

Ereros u penziji

Izvor: B92, marca

Autor:B92, marca

Default images

Legenda španske košarke i madriskih klubova Estudijantesa i Reala Alberto Ereros završio je svoju prebogatu igračku karijeru u 36.godini.

Kako prenosi "marca" Ereros prelazi na mesto tehničkog direktora kluba i "desne ruke" Antonia Martina.Ereros će se baviti sportskim delom posla koji je vezan za ekipu, čemu doprinose i veoma bliske veze ovog igrača sa trenerom Božidarom Maljkovićem.

Ereros je u karijeri igrao igrao za Estudijantes ( do 1996.) i madridski Real sa kojim je ove sezone osvojio titulu upravo zahvaljujući njegovoj trojci u petom meču "triler" serije sa TAUkeramikom.

Ereros je za reprezentaciju debitovao 1990.godine a tokom skoro 15-godišnje karijere ima zlato sa selekcijom do 22. godine i dva srebra na EP u Francuskoj i Švedskoj. Za "furiju" je igrao 159 puta.Sa Realom je dva puta osvajao titulu prvaka Španije, sa Estudijantesom jedan kup Kralja. Sigurno najvredniji trofej koji ima je titula prvaka Evrope sa Real Tekom 1996/1997.godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu