Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.08.2004.

23:25

Vujošević: "Nisam iznenađen"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da nije iznenadjen ostavkom Vlada Divca i Predraga Danilovića sa čelnih funkcija šampiona Srbije i Crne Gore.

"Kada se uzme u obzir šta se sve dešavalo i šta se radilo poslednjih godina, nisam iznenadjen. Malo sam zatečen brzinom kojom se sve to desilo", rekao je Vujošević.

Divac je podneo ostavku na mesto predsednika, a Danilović na mesto generalnog menadžera kluba, obrazlažući tu odluku nezadovoljstvom zbog stanja u domaćoj košarci. Oni su u Partizan došli u oktobru 2000. godine i za to vreme osvojili tri titule prvaka i kup SCG.

"Treba sada da razmišljamo o svemu dobrom što su njih dvojica uradili za klub, a toga ima mnogo i to nisu samo titule", rekao je Vujošević.

Divac i Danilović su rekli i da se povlače iz rada u domaćoj košarci, jer ne mogu više da trpe raznorazne pritiske, a kao jedan od glavnih razloga naveli su to što je Partizan bio ucenjen da u narednoj sezoni igra u regionalnoj Jadranskoj ligi (takmičenje u kojem proed klubova iz SCG, igraju i klubovi iz bivše Jugoslavije).

Ovaj dvojac je i zaslužan za vraćanje Vujoševića medju "crno-bele", koji su sa njim na čelu osvojili tri uzastopne titule.

Vujošević je potvrdio jučerašnje reči Danilovića da "Vujošević ostaje trener do daljeg".
"Ja, jednostavno, nemam vremena da razmišljam o tome. Ja imam i ljudsku obavezu da pomognem klubu da u ovim teškim trenucima nastavi dobrim putem kojim je išao, a to je dobar rad i stvaranje igrača i za NBA i za Evropu", rekao je Vujošević.

Mediji su prenosili da će posle ostavki Divca i Danilovića otići i pojačanja Dejan Milojević i Predrag Šuput, što je portparol Partizana Vladimir Sibinović demantovao.

"To su potpune neistine. Što se tiče novog rukovodstva, imaćemo neke detaljnije informacije sledeće nedelje", rekao je Sibinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu