Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.04.2004.

15:59

Zvanično saopštenje KK Refleks

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na sednici Predsedništva KK Refleks, održanoj 15. aprila 2004. godine, razmatrana je, uz ostalo i ostavka Vladimira Đurovića na mesto prvog trenera kluba. U tom smislu Predsedništvo je konstatovalo sledeće: 

Saradnja sa g. Đurovićem bila je uspešna i korektna ali je u poslednjih nekoliko meseci, na planu vođenja i motivacije ekipe, došlo do ozbiljnih koncepcijskih razlika između Đurovića na jednoj i kluba na drugoj strani. 

Sve svoje uspehe, a oni nisu mali, naš klub je ostvario uz veliki rad, disciplinu i posebno kroz korektan i pedagoški odnos prema igračima. Mi živimo sa ubeđenjem da  dobrog košarkaša nije moguće stvoriti bez poštovanja njegove ličnosti i dostojanstva. Disciplina, odanost klubu i vrhunski rezultati ne postižu se vređanjem, psovanjem i ponižavanjem igrača. Pokušavali smo zajednički da prevaziđemo ovaj problem, ali na žalost u tome nismo uspeli. 

Zato smatramo da je njegova ostavka jedino i samo potvrda velikih koncepcijskih i metodoloških razlika koje postoje između njegovog pristupa  radu i principa na kojima je nastao i opstaje KK Refleks.

Zahvalni smo Vladimiru Đuroviću na saradnji i smatramo da je ovaj slučaj, što se KK  Refleks tiče, okončan.

U Beogradu 15. aprila 2004.

Predsedništvo KK Refleks

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve