Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2003.

20:52

Zvezda:O sudbini Jestratijevica u sredu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Crvene zvezde ušli su u novu sezonu sa velikim ambicijama. Medjutim, pogodjeni brojnim povredama trenutno igraju promenljivo, ali se nalaze u vrhu oba takmičenja u kojima se trenutno takmiče: Goodyear ligi i ULEB kupu.

Spisak igrača pred ambulantom trenutno je veoma dugačak:Dragojlović, Jestratijević, Koprivica, Jeretin...uz dva stranca Frimena i Kempbela koji su već daleko od Malog Kalemegdana, nije teško zaključiti da je tim koji se pripremao za novu sezonu praktično desetkovan.

Pored imena novih stranaca, čija će imena biti poznata u najskorije vreme, trener Zmagoslav Sagadin i direktor Igor Žeželj u četvrtak će morati da donesu odluku da li će biti produžena saradnja sa centrom Nikolom Jestratijevićem.

Kako je za B92 rekao direktor crveno-belih, posle razgovora sa Jestratijevićem koji će biti održan u sredu biće i definitivno poznato da li će sa njim biti nastavljena saradnja:

"Sa Jestratijevićem će razgovor biti održan u sredu ili četvrtak. Poznato je da je on bolestan i da nije ni otputovao sa ekipom u Vareze. Postoji klauzula u ugovoru po  kojoj saradnju može da prekine i on i mi.Naravno, postoji i opcija produženja postojećeg ugovora.Na planiranom razgovoru svako će izneti svoje činjenice, i odlučiti se dalje šta da uradimo".

Trenutno prvi igrač tima Igor Rakočević sa druge strane, ima najjači ugovor u timu Crvene zvezde. Prema rečima Igora Žeželja, Rakočević koji se polako ali sigurno nameće kao lider ekipe, sigurno ostaje u Beogradu do kraja sezone, pošto se prema njemu poštuju sve klauzule u ugovoru:

"On ostaje u klubu, prema njemu se što se tiče finansija, ne kasni ni jedan dan. O Zvezdi se u štampi pojavljuje u poslednje vreme sve i svašta, medjutim, šta je tu je.Rakočević ostaje u Zvezdi do kraja sezone".

Ostaje pitanje stranaca, iako se mnogi pitaju zašto crveno-beli oklevaju sa angažovanjem novih igrača, odlaskom Frimena jedan od 4 predstavnika naše zemlje u ULEB kupu ima mogućnost da prijavi samo još dva nova imena u ovom evropskom takmičenju:

"Mi tražimo strance još od trenutka otpuštanja Redžija Frimena.Medjutim, mi moramo da budemo veoma pažljivi obzirom da imamo samo dve promene u ULEB kupu, tako da više sebi ne možemo da dozvolimo luksuz i "promašimo" u izboru stranca. Dva igrača su već bila na probi, novi dolazi već u sredu,a drugi možda do kraja nedelje.Ja se nadam da ćemo već tokom sledeće nedelje imati pojačanje na poziciji 2 –3 pošto takve igrače tražimo" rekao je za b92 Igor Žeželj direktor KK Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve