Nova vest
Košarka 4

22.4.2024.

18:00

Pešić: Ne idemo na OI da igramo samo četvrtfinale

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je kakav nas košarkaški turnir čeka na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Izvor: Trener

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Košarkaši Srbije na Olimpijske igre u Parizu idu ako aktuleni vicešampioni sveta, a prvi meč igraju sa SAD.

"Orlovi" će na olimpijskom turniru igrati u grupi u C grupi, sa selekcijama SAD, Južnog Sudana, a četvrti učesnik biće pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Turnir je na programu od 2. do 7. jula, a pored domaćeg tima, učestvuju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Kada je reč o ciljevima reprezentracije Srbije na OI, Pešić je, kako kaže, navikao da ih drugi određuju.

"Svi već sve znaju, odredili su ciljeve, što znači da ja to ne moram da činim. Moje je samo da trasiram put do cilja. Odrediti cilj i trasirati put do cilja su dve različite stvari. U grupi moramo da pobedimo najmanje na dve utakmice da bismo bili drugi, ili najbolji treći. Ne idemo tamo da bismo samo igrali u četvrtfinalu, nego i dalje", rekao je Pešić za časopis Trener.

"Dobro je što ćemo u četvrtfinalu izbeći SAD, ali na tom stepeniku moramo da pobedimo, na primer, Francusku, Kanadu... Ne možemo da pričamo o dometima, već samo o želji, ne zato što ne želim uspeh, nego zato što je prerano da govorimo o svemu tome. Ne znamo ni sve rivale u grupi, ni s kim ćemo da igramo u četvrtfinalu. Ako pobedimo tada, možemo da naletimo u polufinalu na SAD ili Kanadu. Moje je da se bavim time kako da ostvarimo svoje želje, ali trenutno iznosim samo argumente kojima raspolažem", jasan je Pešić.

Iskusni stručnjak govorio je i o tome koliko će biti jaka konkurencija na olimpijskom turniru.

"Gotovo svi učesnici su favoriti za medalju. Recimo da su SAD i Kanada najozbiljniji kandidati za medalje, ali još osam ekipa ima kvalitet za odličje. To je ukupno deset selekcija. Jedino se može reći za Južni Sudan i Japan da nisu jaki. Svi su napredovali. Što se košarke tiče, biće ovo najjače i najizjednačenije OI u istoriji. Mnogi su se prošle godine čudili otkud su Nemci postali prvaci sveta. I sada se čudimo kako Crvena zvezda i Partizan nisu prošli u drugu fazu Evrolige, ali svi igraju košarku", istakao je Pešić.

Košarkaški turnir na OI naprogramu je od 28. jula do 11. avgusta, grupna faza je u Lilu, a završnica u Parizu.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu