Nova vest
Košarka 45

16.4.2024.

7:55

Srbiju čeka "pakao" – Amerikanci šalju novi "Drim tim" na OI!

Košarkaška selekcija SAD će na Olimpijskim igrama u Parizu imati paklen tim.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Kako prenose izvori ESPN-a, selektor Stiv Ker već sada zna spisak od 11 igrača koji će sigurno igrati u Parizu narednog leta, a ostavio je i jedno slobodno mesto.

Nema šta, Amerikanci će na olimpijskom turniru imati sve same zvezde NBA, tako da će reprezentacija Srbije imati jako težak zadatak da dođe do zlata protiv "Drim tima".

Ono što je izvesno je da će Ker moći da računa na sledeća imena: Stef Kari, Tajris Halibarton, Džejru Holidej, Entoni Edvards, Devin Buker, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Bam Adebajo i Džoel Embid. Ostala je još ta jedna upražnjena pozicija.

Ne zna se ko će biti taj poslednji igrač na spisku, ali iz priloženog može se videti koliko će olimpijski tim SAD biti jak.

Stefu Kariju će to biti prvi olimpijski turnir, dok će Kevin Durent imati jedinstvenu šansu za još jednu - četvrtu medalju sa Igara. On je jedini uz Karmela Entonije koji u svojoj kolekciji ima tri olimpijske zlatne medalje.

Što se tiče Lebrona Džejmsa, njemu će to biti četvrti olimpijski turnir, ima bronzu iz 2004, i dva zlata, 2008. i 2012. godine.

Inače, SAD će na turniru biti u grupi sa Srbijom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacione grupe koja će se igrati u Portoriku.

Meč Srbije i SAD biće meč koji će otvoriti turnir u Parizu. 

Podeli:

Komentari 45

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 45

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu