Nova vest
Košarka 9

17.4.2024.

10:12

Micić: "Sada se posvećujem Olimpijskim igrama" VIDEO

Vasilije Micić, košarkaš Šarlota, najavio je da na poslednjoj konferenciji za medije ove NBA sezone da će tokom leta igrati na Olimpijskim igrama.

Dušan Đukanović
Starsport/Pedja Milosavljevic

Prva sezona u NBA

Micić je "ruki" sezonu završio sa sedam poena i 4,4 asistencije u proseku na 60 odigranih mečeva. Odigrao je po 30 mečeva za Oklahomu i Šarlot.

Hornetsi su sa njegovim dolaskom proigrali, u jednom trenutku čak i imali kakvu-takvu šansu za plej-in, da bi potom te iste šanse nestale serijom loših rezultata.

Miciću je žao što u debitantskoj sezoni nije igrao u plej-ofu, ali je svestan da će sada imati više vremena da se posveti reprezentaciji.

"Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom se kreće na nacionalnim timom, što mi ne donosi priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu. Sad ću se posvetiti svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri", rekao je Micić i kasnije objasnio na čemu će raditi tokom leta:

"Imam 30 godina i već sam oblikovan. Vreme koje imam ispred sebe je nešto što će mi pružiti šansu da radim na trojkama iz driblinga, šutu sa poludistance, naročito na strpljenju, jer ovde nema pravila od tri sekunde u reketu kao u Evropi. Zato je u Evropi manje vremena za čitanje igre iz pik end rola. Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Ne mislim da treba da budem bolji, nego da održim nivo. Odbrana jeste do želje, ali i tela. Mali detalji na kojima moram da radim tokom leta i da se nadam da će mi pomoći da budem bolji."

Tanjug/AP Photo/Nell Redmond

Prva sezona je bila turbulenta. Od periferne uloge u Oklahomi, stigao je do mesta startera u Horentsima.

"Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Osamdeset dve utakmice u šest meseci su potpuno novo isksutvo za mene. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu treba da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač. Za ta dva meseca sam naučio mnogo, sa dobrim i ne tako dobrim utakmicama. Sve u svemu, bilo je korisno"

Stiv Kliford je najavio da će kraj sezone biti i kraj njegovog drugog mandata u Šarlotu, ali se Micić ne brine za svoje mesto.

"Promene će se desiti u narednih nekoliko meseci. Nisam neko ko 'živi u oblacima', radiću sve što se od mene traži. Bilo bi lepo da ostanem ovde, jer sam već stvorio vezu sa igračima i ostalima. Ali ostao ili otišao, svakako sam naučio da je potrebno mnogo rada se ostane u ovoj ligi. Svaki igrač je ovde sa razlogom. Dobijam na motivaciji, jer sam u Evropi došao do nivoa u kom teško da možete više. igram protiv startnih i rezervnih plejmejkera, snažnih i talentovanih momaka. Nadam se da ću posle rada se vratiti ovde kao najbolja verzija sebe", zaključio je Micić.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu