Kari je novi Jokićev "izazivač" VIDEO

Nikola Jokić je favorit za MVP priznanje ove sezone u NBA ligi, ali je sada dobio još jednog žestokog konkurenta.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

12:40

Kari je novi Jokićev
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Pored Džoela Embida, s kojim se od početka sezone nadmeće za priznanje najkorisnijeg igrača sezone, sada mu je rival i jedan od omiljenih igrača lige.

Stef Kari blista ove sezone u dresu Golden Stejt Voriorsa, ali se u MVP trku uključio pre svega zahvaljujući impresivnim igrama u poslednjih deset utakmica.

Kari u aprilu prosečno beleži 39,9 poena, 6,6 skokova i 4,3 asistencije po meču uz čak 54 pogođene trojke na poslednjih šest mečeva, te više od deset na četiri od poslednjih pet nastupa.

Zahvaljujući Karijevim spektakularnim igrama Voriorsi su u sjajnoj formi sa pet pobeda na poslednjih šest utakmica.

Protekle noći su nadigrali najbolji tim Istoka Filadelfija 76erse 107:96, a istakao se upravo Kari sa 49 poena.
On je postigao najmanje 30 poena na 11 uzastopnih utakmica i postao je prvi igrač stariji od 33 godin koji je to učinio.

Njegove igre su oduševile košarkašku javnost, među njima i kolege bivše i sadašnje NBA igrače poput čuvenog Medžika Džonsona, potom Meta Barnsa, Džeremija Lina, Zeka Levina, Kendrika Perkinsa...

Kari je propustio prošlu sezonu zbog povrede, a u tekućoj u oslabljenim Voriorsima prosečno beleži 31 poen, 5,9 asistencija i 5,6 skokova.

Tokom aprila je imao sledeće poenterske učinke: 36, 37, 41, 32, 38, 53, 32, 33, 47, 49 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: