Završnica sa infarkt, Seltiksi odbranili Boston od Janisa

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Milvoki Bakse 113:107 posle produžetka i spektakularne završnice prvog meča serije plej-ofa NBA lige.

Izvor: AK

Nedelja, 15.04.2018.

22:00

Završnica sa infarkt, Seltiksi odbranili Boston od Janisa
Foto: Getty images

Seltiksi su odbranili domaći teren zahvaljujući mirnoj ruci Terija Rozijea koji je pogodio pet od šest slobodnih bacanja u poslednjih 20 sekundi produžetka.

Meč u TD Gardenu imao je završnicu za infarkt jer su igrači dva tima pogodili tri trojke u poslednjih 11 sekundi, a Baksi su dodatni period izborili uz zvuk sirene.

Izgledalo je da će Boston slaviti nakon 48 minuta jer je Al Horford bio nepogrešiv sa penala, ali 1 sekundi pre kraja Malkom Brogdon pogađa trojku za Bakse za 96:96.

Usledio je tajm-aut Seltiksa nakon čega je TD Garden eksplodirao jer je Rozije ubacio trojku 1,5 sekundi pre kraja utakmice. Međutim, Baksi su pokazali po ko zna koji put da je kraj u košarci samo kad se čuje sirena.

Janis Adetokumbo je posle dosta problema uspeo da izbaci loptu iz auta do Krisa Midltona koji ekspresno šutira preko čuvara sa više od deset metara i pogađa! Međutim, gosti nisu uspeli da preokrenu u produžetku. Meč je obeležio duel jedinog Bostonovog Ol-stara Horforda sa najvećom zvezdom Milvokija Adetokumbom. Horford je preuzeo odgovornost nakon povrede Kajrija Irvinga i nosio Seltikse i u napadu i u odbrani, pa je meč završio sa dabl-dablom od 24 poena (5/8 iz igre, 13/14 slobodna) i 12 skokova uz četiri asistencije.

On je u odbrani čuvao upravo Adetokumba koji je postigao 35 poena uz 13 skokova i sedam asistencija, ali ga je Horford osim tri blokade i dve ukradene lopte takođe ograničio na šut 11/21 uz četiri izgubljene lopte.

Horforda su sjajno pratili junak Rozije sa 23 poena, te Markus Moris sa 21 i sedam skokova, Džejlen Braun sa 20 (po četiri skoka i asistencije) i Džejson Tejtum sa 19 uz deset uhvaćenih lopti, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Adetokumba je u timu Baksa u stopu pratio nesuđeni junak Midlton sa 31 poenom (12/20) pogodivši pet trojki iz sedam pokušaja, uz osam skokova i šest asistencija.

Dvocifren učinak imao je još Brogdon sa 16 poena, dok je podbacio Erik Bledso pogodivši tek četiri od 12 šuteva iz igre (9 poena, 4 skoka, 4 asistencije).

Drugi meč serije igra se takođe u Bostonu u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: