OKC na Sparse, Indijana vs Majami

Košarkaši Indijana Pejsersa i Oklahoma Siti Tandera plasirali se u noći između četvrtka i petka u finale svojih konferencija.

Izvor: ÐN

Petak, 16.05.2014.

08:06

Default images

Indijana je u šestom meču sa Vašington Vizardsima pobedila rezultatom 93:80 i obezbedila finale Istoka protiv aktuelnog šampiona Majamija.

Tander je takođe sa 4-2 bio bolji u seriji od Klipersa, a odlučujuću pobedu u Los Anđelesu od 104:98 doneo je fenomenalni Kevin Durent, koji je ubacio 39 poena uz 16 skokova i 5 asistencija.

Oklahoma će u finalnom meču Zapada igrati protiv San Antonio Sparsa, koji je ranije obezbedio prolaz.

Oklahoma je na gostovanju Klipersima uspela da se vrati posle očajne prve četvrtine, koju je domaći tim rešio u svoju korist rezultatom 30:16.

Ipak, tada se probudio Durent koji je promašio prvih pet šuteva i do kraja meča postigao 39 poena uz šut iz igre 11-23. On je tako postao tek treći igrač u istoriji plej-ofa sa takvim brojkama na jednoj utakmici. MVP ovogodišnjeg regularnog dela pridružio se Lebronu Džejmsu, koji je jedini do sada imao najmanje 35 poena, 10 i više skokova i 5 asistencija u pobedonosnim duelima.

„Nije bitno kako počnete, već kako završite. Pokušao sam time da se vodim“, rekao je Durent po plasmanu u finale konferencije.



On je najveću pomoć imao u Raselu Vestbruku koji je meč završio sa 19 poena i 12 asistencija. Veliku ulogu u pobedi Oklahome odigrali su igrači sa klupe, a neki od njih pogađali su najbitnije šuteve, kada se meč lomio.

Stiven Adams zabeležio je dabl-dal učinak (10p i 11sk), dok je Redži Džekson dodao 14 poena.

Sa druge strane, ekipu iz Los Anđelesa koštalo je to što su samo trojica košarkaša meč završila dvocifrenim učinkom. Predvodio ih je Kris Pol sa 25 poena, 11 asistencija i 7 skokova, a dobar je bio i Blejk Grifin. Grifin je utakmicu završio sa 22 poena i po 8 skokova i asistencija, dok je Redik dodao 16.
Beta/AP Photo/Alex Brandon
Indijana se drugi put uzastopno plasirala u finale Istoka, pošto je sa 4-2 u pobedama eliminisala Vašington Vizardse.

Kreator pobede u šestom susretu bio je Dejvid Vest koji je zabeležio 29 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Vest je šutirao okruglo 50% iz igre, ubacivši 13 od 26 pokušaja. On je postavio lični rekord po broju šuteva u jednoj plej-of utakmici.

„Moja poruka njima je bila da samo dođu do mene. Nismo mogli da izgubimo, nismo mogli da izgubimo utakmicu. Samo sam pokušavao da momke držim uverene u pobedu i ohrabrene. Konačno, želeo sam da budu na mojim ramenima, a ukoliko bismo izgubili ovu utakmicu, želeo sam da to bude zbog mene. Na kraju smo uspeli da prođemo, da budemo čvrsta ekipa u čvrstom okruženju za igranje košarke“, rekao je Vest.

Njega je najbolje pratio Lens Stivenston sa 19 poena, 5 skokova i 8 asistencija, dok je Pol Džordž ubacio samo 12 uz šut iz igre 4-11 (trojke 1-5). Roj Hibert i Džordž Hil dodali su po 11 poena.

Marcin Gortat bio je najbolji u redovima domaće ekipe sa 19 poena i 6 skokova. Bredli Bil je upisao 16, a Nene Ilario 15 poena uz 8 uhvaćenih lopti.

Džon Vol ubacio je 12 i podelio 8 asistencija, dok je razočarao Trevor Ariza sa samo 6 poena i 7 skokova.



Finala konferencija počinju u nedelju uveče.

NBA, plej-of:
Indijana Pejsers – Vašington Vizards 93:80
Oklahoma Siti Tander – LA Klipers 104:98

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: