Radmanović u Klipersima

Izvor: Igor Vujièin

Sreda, 15.02.2006.

00:51

Default images

Reprezentativac SCG i doskorašnji član Sijetl Supersoniksa Vladimir Radmanović od utorka je novi košarkaš Los Anđeles Klipersa. Radmanović je trejdovan za krilnog igrača Krisa Vilkoksa.

U novom klubu gde će mu društvo praviti centar Željko Rebrača, Radmanović će nositi broj sedam, a ovu razmenu kancelarija NBA lige odobrila je u ponedeljak uveče po američkom vremenu.

Radmanović je u NBA ligu došao preko drafta, na kome ga je kao 12.pika 2001. godine izabrala upravo ekipa Sijetla.

Reprezentativac SCG igra petu sezonu u NBA (sve u Sijetlu) a ove godine prosečno ubacuje 9.3 poena uz 4 skoka za 23 minuta u igri. U dosadašnjoj karijeru u SAD ima prosek od 10 poena uz 4.5 skokova. Rekord karijere postavio je 6. januara protiv Njujorka kada je postigao 30 koševa.

Prošlog leta naš reprezentativac je odbio šestogodišnji ugovor vredan 42 miliona dolara, a na kraju sezone biće slobodan agent:

"Vladimir nam daje više mogućnosti jer je raznovrstan, a i uklapa se u naš sistem. Može da razvuče odbranu jer ima odličan šut, a ima i telo koje može da igra u reketu i ispod koša", rekao je potpredsednik Klipersa Eldžin Bejlor.

Kris Vilkoks igra svoju četvrtu NBA sezonu u NBA (prosek 6.5 poena i 4 skoka) a draftovan je kao osmi pik 2002.godine upravo od tima iz Kalifornije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: