Morning napustio bolnicu posle transplantacije bubrega

Izvor: B92, Beta

Sreda, 24.12.2003.

14:40

Default images
Bivši košarkaš NBA tima Majami Hit Alonzo Morning (33) napustio je u sredu njujoršku bolnicu posle uspešne transplantacije bubrega. Morning je izašao iz bolnice u društvu rođaka Džesona Kupera, koji mu je dao svoj bubreg.

"Džesona je poslao Bog i do kraja života biću mu zahvalan na ovome što je učinio. Reči nisu dovoljne da objasnim kako se osećam", rekao je Morning.

Posle testiranja donatora, među kojima je bio i nekadašnji centar Njujork Niksa Patrik Juing, ispostavilo se da je Kuper najbolji izbor.

"Nikada se nisam dvoumio oko toga šta treba da uradim", rekao je Kuper, koji poznatog košarkaša nije video nekoliko godina.

Jedan od najboljih centara u NBA ligi, prvi put je imao probleme sa bubrezima pre tri godine, tako da poslednje dve sezone gotovo nije ni igrao.

U prošlom prelaznom roku došao je u Nju Džersi kao slobodan igrač, nadajući se uspešnom povratku. Međutim, prošlog meseca objavio je da će prekinuti karijeru zbog bolesti. Tada je i najavljeno da će uskoro morati da obavi transplantaciju bubrega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: