Dejan Koturović: 'Nisam ljut na Boston"

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2002.

14:35

Default images

Jugoslovenski košarkaški reprezentativac, Dejan Koturović neće pojačati Boston Seltikse, rezultat je njegove posete ovom klubu tokom prošlog vikenda, medjutim, kod njega postoji želja da započne NBA karijeru.

»Seltiksi su želeli da ih posetim dan posle finala sa Argentinom, ali ja sam želeo titulu da proslavim sa svojim narodom«, započeo je svoju konferenciju za novinare Dejan Koturović.

"Odložio sam taj put, svestan činjenice da finansijska strana ugovora zbog »seleri kepa« nije zadovoljavajuća. Na insistiranje mojih menadžera Radeta Filipovića i Bila Dafija, a i obećanja da će Boston podići cenu, razmislio sam i odlučio da novac stavim u drugi, a ambicije u prvi plan. Iako sam tražio da potpišem ugovor putem faksa, pa da tek onda odem u Boston na lekarske preglede, moji menadžeri su me ubedili da je dogovor već postignut, te da ću ugovor potpisati u Bostonu. Po dolasku u SAD, prošlog petka, sreo sam se sa čelnicima Seltiksa, koji su izrazili zadovoljstvo što ću igrati za njihov klub. Sutradan sam upoznao trenera O Brajana i imao šuterski trening. Posle nekoliko sati, generalni menadžer kluba, Kris Valas mi je saopštio da ja jesam za NBA, ali ne za Boston, kome treba centar koji više šutira van reketa. Njegovo mišljenje je da sam ja kompletniji igrač, ali da se trener odlučio za Argentinca Volkovskog. On jeste bolji šuter od mene, jer ne ulazi u reket, što su mogli da vide na svetskom prvenstvu, pa mi nije jasno zbog čega su me zvali«, rekao je Koturović.

Na pitanje na koga je ljut posle svega ovoga, Koturović ističe da nije ljut ni na koga, pogotovo ne na Boston, ali da su ga razočarali menadžeri, koji su naivno prišli svemu ovome.
»Nadam se da oni sada rade neumorno, kako bi mi pronašli odgovarajući klub u NBA, jer mislim da mi je ovo »poslednji voz« za najjaču svetsku ligu. Treniraću individualno u Beogradu, ne bih želeo da propustim ovu sezonu, ali ne bih želeo ni da odem u neke hladne američke države, kao što je Minesota. O Partizanu, kao novom članu Evrolige, nisam razmišljao, jer nije bilo poziva, ali ništa nije isključeno«, rekao je Dejan Koturović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: