Nova vest
Košarka 28

29.3.2024.

13:27

Partizan zavisi i od Zvezde

Košarkaši Partizana porazom od Olimpijakosa (74:69) zakomplikovali su sebi put ka plej-inu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli su Štark areni prokockali 13 poena prednosti pred poslednju deonicu, koji su odigrali očajno, pa je grčki tim odneo važnu pobedu u borbi za domaći teren u plej-ofu.

Bila je ovo odlična prilika za Partizan, da poslednja dva meča ligaškog dela dočeka u trijumfalnom raspoloženju i korak bliže tom 10. mestu koje vodi u plej-in i sada je svoju sudbinu predao u ruke ostalih konkurenata.

Do kraja ligaškog dela, ostala su dva kola i ono što  je sigurno da nas čeka uzbudljiv rasplet.

Baskonija je na devetom mestu sa učinkom 16-16, Efes je preuzeo 10. poziciju sa 15 pobeda i 17 poraza, Žalgiris se uključio u trku, pa zajedno sa Olimpijom, Valensijom i Partizanom ima identičan skor 14-18.

Beogradski crno-beli moraće da gledaju i u tuđe dvorište, pre svega u ono iz Istanbula, jer je veoma važno šta će Efes da uradi u poslednja dva kola.

Partizan narednog četvrtka gostuje Albi u Berlinu, a potom u poslednjem kolu 12. aprila u Begoradu dočekuje Valensiju, jednog od glavnih konkurenata za mesto koje vodi u plej-in.

Pored dve Partizanove pobede, potreban je i jedan poraz Efesa.

Efes u 33. kolu igra protiv Fenerbahčea u istanbulskom derbiju, pa je realnije očekivati da kiksnu protiv ekipe Šarunsa Jasikevičiusa.

Na zatvaranju regularne sezone Efes pred svojim navijačima igra protiv Crvene zvezde, gde će imati ulogu favorita.
 
Za ekipu Janisa Sferopulosa ne postoji rezultatski impreativ, ali eventualnom pobedom protiv Efesa mogli bi da pomognu večitom rivalu, u slučaju da Fener ne opravda ulogu favorita u duelu 33. runde.

Tu je i mogućnost da Partizan i u slučaju dve pobede Efesa dođe do plej-ina, a taj rasplet podrazmevao bi oba poraza Baskonije do kraja.

Olakšavajaća oklonost je i to što Partizan imaju bolji međusobni skor od svakog rivala u borbi za plej-in, izuzimajući Bajern.

Aktuelni šampion Jadrana nema pravo na kiks, slede dva meča u kojima se samo pobeda računa.

Podeli:

Komentari 28

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve