Nova vest
Košarka 2

28.3.2024.

22:29

Partizan izgubio novu dramu – Olimpijakos preokrenuo -13 u poslednjoj četvrtini

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa rezultatom 74:69 u meču 32. kola Evrolige.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

Neobjašnjivo je tim Željka Obradovića ispustio novu "već viđenu" pobedu na domaćem parketu, pošto je pred odlučujućih 10 minuta imao 59:46, a onda bio razbijen u poslednjoj deonici.

Na taj način su crno-beli, vrlo moguće, prosuli i plasman u plej-in, pošto više ništa neće zavisiti od njih u preostale dve runde ligaškog dela Evrolige.

Sada su na skoru 14-18 i vrlo će teško stići do doigravanja u najjačem evropskom takmičenju.

Partizan je na početku odigrao jednu od boljih deonica ove sezone, a iako je razlika bila minimalna, ona je bila zasluga apsolutne dominacije u skokovima.

Partizan je razbijao Olimpijakos, pre svega u ofanzivno uhvaćenim loptama, a samo u prvoj deonici su ih crno-beli imali sedam.

U finišu su atraktivnim zakucavanjem Frenka Kaminskog stigli do 22:13, ali su Papanikolau i Vilijams-Gos od koša do koša sa zvukom sirene doneli 22:17.

Druga deonica je bila dosta lošija sa strane crno-belih, jer su ušli u niz grešaka. Prednjačio je Aleksa Avramović, koji je ušao na parket, vezao ih tri za kratko vreme i izašao.

Potom se dugo nije vraćao, ali su slične propuste pravili i Balša Koprivica, odnosno, Pi Džej Doužer.

Međutim, pri rezultatu 28:28, kada se Olimpijakos potpuno vratio, krucijalna je bila trojka Doužera preko ruke "tornja" Mustafe Fala sa zvukom sirene.

Tu je ponovo Partizan počeo da stvara razliku, a napravio ju je tako što je u poslednjem minutu prvog poluvremena Mateuš Ponitka probio, bio fauliran za dva bacanja, da bi ga potom sačekao Šakil Mekisik nesportskim prekršajem.

Poljski reprezentativac je time dobio četiri vezana bacanja i loptu sa strane. Ubacio ih je sve, potom je i Doužer još dva za, do tada, najvećih +10.

Ipak, u poslednjih osam sekundi Vilijams-Gos je probio identično kao na kraju prve deonice i doneo 40:32 na velikom odmoru.

Partizan je u treću četvrtinu ponovo ušao loše, sa dva minuta bez poena, ali tada centri "bude" ekipu. Kaboklo posle novog ofanzivnog skoka, pa Kaminski pogađa pod obručem za novih +10 (46:36).

Kaboklo je ubrzo doneo +12, Doužer maksimalnih +14, a nadovezao se i Kevin Panter sa pet uzastopnih poena kao odgovor na dve vezane trojke Olimpijakosa (Kenan i Vilijams-Gos).

Za razliku od prve dve, treću deonicu je Partizan završio lepim dodavanjem Doužera za Kaminskog, koji sa zvukom sirene donosi 59:46 pred odlučujućih 10 minuta.

Crno-beli su bili u naletu, Pirejci  "slomljeni", dvorana u euforiji, ali... Za tili čas se Olimpijakos vratio u meč.

Za samo tri minuta igre u poslednjoj deonici gosti su napravili seriju 12:0 i ludom trojkom-Vilijams Gosa, te košem uz faul Tomasa Vokapa odjednom došli do 59:58!

Tu nije bio kraj serije Olimpijakosa, koji je nastavio do preokreta poenima Papanikolaua i Vokapa za 61:64.

Zaustavio je to Kevin Panter sa četiri vezana poena, ali to je bio poslednji trzaj Partizana u ovom meču. Jer, na kraju je presudila očajna odbrana u pikenrolu Vilijams-Gosa i Fala, te ofanzivan skok Larencakisa za dva penala (69:71).

Partizan se vratio svojim solo-rešenjima (čitaj: Kevin Panter), a iako je Kaminski doneo poslednje izjednačenje, do kraja više nije bilo poena u košu gostujućeg tima i Olimpijakos je meč priveo kraju.

Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve