Nova vest
Košarka 25

29.3.2024.

9:50

Svi odigrali za Partizan, ali crno-beli odbili "poklon"

Muk u Štark areni nakon poslednjeg zvižduka, najbolje oslikava količinu razočarenja Partizanovih navijača zbog novog poraza u Evroligi.

Dejana Popović
Srđan Stevanović/Starsport

Još jednom su košarkaši Partizana od gotove utakmice, pobede i sigurnog koraka ka plej-in otišli u drugu krajnost, a ovaj put grčki velikan utišao je krcatu beogradsku dvoranu u 32. kolu elitnog takmičenja  - 74:69

A samo 10 minuta ranije sve se činilo drugačije, jer je četa Željka Obradovića u odlučujući deo ušla sa velikih 13 poena prednosti i do početka četvrte deonice odigrala je prilično dobar meč.

Počeo je Partizan u jakom tempu, pre svega ofanzivnim skokom prednjačio je u odnosu na rivala, koji se na startu meča nije baš najbolje snašao, jer odličan ambijent učinio svoje.

Ogranizacija igre je lepo tekla, delila se lopta, uz podršku navijača činilo se da domaćin polako krčio put ka 15. pobedi, a uz sve to na ruku Partizanu išli su i ostali rezultati runde.

Makabi je dan ranije pobedio Valensiju, Anderea Trinkijeri i Žalgiris odigrali su za crno-bele jer su u Kaunasu pobedili milansku Olimpiju, Efes je bio na putu velike i ubedljive pobede protiv Bakonije, otvaralo se čak i deveto mesto, ali smo opet bili svedoci Partizanovog samouništenja.

Svi koji su mogli, odigrali su za Partizan, ali su crno-beli sami sebe saplelili na putu do cilja.

U trenutku da je ekipa Željka Obradovića trebalo da odigra najbolje moguće, da materijalizuje veliki plus od 13 poena, krenuo je Partizanov početak kraja.

 

Slično kao i protiv Real Madrida, i ovaj put protiv Olimpijakosa, koncentracije i pamentnih rešenja bilo je samo za 30 minuta igre.

A tada, kao po navici, stiže kazna. Vokap, Vilijams-Gos i Papanikolau za tri minuta spakovali su Partizanu 13 poena.

Mnogo izgubljenih lopti, grešaka i nerezonskih šuteva ređali su se u ovom delu igre, a novi Partizanov sunovrat zapečatilo je i to što klupa nije dala nikakav doprinos protiv grčkih crveno-belih.

Samo tri poena Alena Smailagića je sve što smo videli od Partizanovih rezervista. Nedostajala je energija Alekse Avramovića, koji je bio u kontraritmu, u kratkom intervalu uspeo je da izgubi tri lopte i to je sve što je za više od pet minuta igre pokazao na ovom meču.

Džejms Naneli je bio nevidiljiv, Uroš Trifunović i Balša Koprivica takođe, a glavom u ovom meču bila je samo startna petorka - Panter, Doužer, Ponitka, Kaminski i Kaboklo.

Od gotovog, Partizan je napravio veresiju i svoju sudbinu predao je u ruke ostalih konkurenata u borbi za 10. poziciju.

Do kraja ligaškog dela, ostala su dva kola i ono što  je sigurno da nas čeka uzbudljiv rasplet.

Baskonija je na devetom mestu sa učinkom 16-16, Efes je preuzeo 10. poziciju sa 15 pobeda i 17 poraza, Žalgiris se uključio u trku, pa zajedno sa Olimpijom, Valensijom i Partizanom ima identičan skor 14-18.

Ekipa Željka Obradovića moraće da gleda i u tuđe dvorište, pre svega u ono iz Istanbula, jer je veoma važno šta će Efes da uradi u poslednja dva kola, kao i ostatak konkurencija.

Partizan narednog četvrtka gostuje Albi u Berlinu, a potom u poslednjem kolu 12. aprila u Begoradu dočekuje Valensije, jednog od glavnih konkurenata za mesto koje vodi u plej-in.

Pored dve Partizanove pobede, potreban je i jedan poraz Efesa.

Efes u 33. kolu igra protiv Fenerbahčea u istanbulskom derbiju, pa je realnije očekivati da kiksnu protiv ekipe Šarunsa Jasikevičiusa.

Na zatvaranju regularne sezone Efes pred svojim navijačima igra protiv Crvene zvezde, gde će imati ulogu favorita.

Tu je i mogućnost da Partizan i u slučaju dve pobede Efesa dođe do plej-ina, a taj rasplet podrazmevao bi oba poraza Baskonije do kraja.

Olakšavajaća oklonost je i to što Partizan imaju bolji međusobni skor od svakog rivala u borbi za plej-in, izuzimajući Bajern.

Podeli:

Komentari 25

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve