Nova vest
Košarka 9

15.5.2024.

22:28

Sferopulos: "2-0 je nešto, a može da bude i ništa"

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle pobede nad Partizanom u drugom meču finala plej-ofa ABA lige.

Aleksandar Stajkovac
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su slavili i u drugom meču, rezultatom 80:73 i poveli 2-0 u seriji.

Nalaze se na korak od titule. Serija se seli u "Beogradskoj areni".

Sferopulos je istakao da su njegovi igrači odigrali odličnu obranu.

"Želim da čestitam našim igračima kako su odigrali danas. Zaslužili smo da pobedimo. Igrali smo bolje nego u prvoj utakmici, pogotovo u odbrani. Nekoliko puta smo imali prednost u prvom poluvremenu, ali ofanzivni skok Partizana nam je pravio problem. Pričali smo na poluvremenu i mnogo bolje smo odigrali drugo. Dozvolili smo im samo jedan ofanzivni skok i primili smo samo 35 poena. Želim da čestitam našim navijačima na sjajnoj atmosferi u obe utakmice. Važno mi je da ništa nisu ubacivali na teren", rekao je Sferopulos i dodao:

"Sada je 2:0, je nešto, ali može da bude i ništa. Ako se zaustavimo ovde i ne budemo bili mentalno spremni. Imamo jedan dan za odmor, da analiziramo šta možemo da uradimo bolje i budemo spremni za treću utakmicu."

O Obradoviću.

"Željko Obradović je veliki trener i jedan od najvećih stručnjaka širom sveta. Brojevi su tu za vas. Ja razmišljam o tome što nas čeka u narednoj utakmici."

Zašto se više igralo na bekove nego na centre?

"Način na koji smo napadali, svi u ekipi moraju da budu spremni. Moramo da budemo pametni. Oni su često menjali igrače i udvajali. Pokušavali da ih uhvate u klopu. Centri su bili prinuđeni da izbacuju loptu spolja. To su odlično radili. Ne delim igrače po poziijama, svi moraju da budu spremni."

Poređenje atmosfere sa Grčkom i Izraelom?

"Slična je atmsofera, ima dosta fanatičnih navijača. Ne razume šta sve navijači pevaju, verujem da ima i psovanja. Ipak, još jednom želim da pohvalim navijače što nisu pravili incidente i prekidali utakmicu", rekao je Sferopulos.

Dobra odbrana je ključ.

"Imamo ekipu koja sa lakoćom daje rivalima preko 90 poena, oni su dali 73. Odigrali smo sjajnu odbranu. Svi su učestvovali. Kada pogledamo Gedraitis je postigao jednu trojku, ali je odličnom odbranom doprineo", rekao je trener Zvezde i nastavio:

"Derbi traje 40 minuta i ne završava se pre poslednjeg zvižduka. Bili smo koncentrisani, kada igrate dobru odbranu, možete da promašite po nešto u napadu, čak i po neki otvoren šut", zaključio je Sferopulos.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu