Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.09.2019.

09:31

Sudije koje su oštetile Litvaniju suspendovane sa Mundobasketa

Sudijska trojka koja je oštetila Litvaniju u završnici utakmice sa Francuskom dobila je suspenziju i više neće suditi na Mundobasketu u Kini.

Izvor: SN

Autor: SN

Sudije koje su oštetile Litvaniju suspendovane sa Mundobasketa
Foto: FIBA

Sudijski trojac Antonio Konde iz Španije, Danijel Garsija Nives iz Venecuele i Leandro Leskano iz Argentine sudio je utakmicu između Litvanije i Francuske i oni kombinovano imaju više od 25 godina sudijskog iskustva.

Kako smo juče pisali, Jonas Valančiunas šutirao je dva slobodna bacanja za izjednačenje. Prvo je pogodio, a drugo je sa cilindra skinuo košarkaš Francuske.

To sme da se radi, međutim prilikom skidanja lopte Gober je udario obruč, što je nije dozvoljeno, ali sudije svakako nisu priznale Valančinasu poene.

Trener Adomaitis je bio veoma ljut, čak je opsovao na konferenciji za medije a FIBA je odlučila da Kondea, Garsiju Nivesa i Leskana suspenduje i njih trojica više neće deliti pravdu na ovom Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve