Nova vest
Košarka

Subota, 07.09.2019.

18:15

Selektor Litvanije ogorčen na FIBA: Ovo mora da je je**na šala! VIDEO

Dainius Adomaitis, selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, bio je veoma ljut na FIBA posle eliminacije sa Mundobasketa.

Izvor: PT

Autor: PT

Selektor Litvanije ogorčen na FIBA: Ovo mora da je je**na šala! VIDEO
Foto: FIBA

Litvanije je posle drame izgubila od Francuske, a u poslednjim sekundama meča sudije su oštetile "baltičkog giganta".

Kod drugog bacanja Valančunasa, koje je bilo za izjednačenje, Gober je dirao obruč i sklonio loptu s cilindra. Arbitri to nisu videli i ostalo je +1 za Francusku.

"Da, ovo je pitanje za FIBA. Pitajte njih. Zašto mene pitate za suđenje? Ovo je druga utakmica zaredom da nam se ovo dešava, prvo smo protiv Australije igrali ragbi meč, a u drugom nam nisu dozvolili kontakt. To je je**na šala! Ovo nije košarka, zbog čega imaju ovaj VAR sistem? Ne morate da budete pametni, samo vam je potrebna iskrenost", rekao je Adomaitis i nastavio:

"Zaustavite igru i pogledate šta se desilo. Ovi momci su proveli celo leto naporno radeći na igri, dva meseca bez porodica, a bez ijednog evra. Njima veliko poštovanje, ali neko ne ceni ovu igru. Ovo je je**na šala".

Litvanija je uložila žalbu FIBA, međutim teško da će od toga nešto biti. Njima sada sledi borba za plasman od 9. do 16. mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Smailagić: Bićemo još bolji

Košarkaš Partizana Alen Smailagić veruje da će ekipa ponoviti "jaku i dobru" partiju i u drugoj utakmici protiv Budućnosti koja je na programu za sedam dana.

B92

22:25

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu