Nova vest
Košarka

Subota, 07.09.2019.

20:00

"Španija? Mi volimo izazove!"

Košarkaši Srbije ne podležu euforiji javnosti u vezi sa očekivanjima na Svetskom prvenstvu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Foto: fiba.basketball

Iz dana u dan sa svih strana stižu pohvale na igru "Orlova" i uveravanja da će osvojiti zlatnu medalju u Kini.

Pred timom Aleksandra Đorđevića u nedelju je najteži izazov do sada, duel sa najvećim rivalom iz ovog veka Španijom.

"Možda po imenima Španci nisu "zvučni" kao ranije, ali znamo ih dobro. Ipak, gledamo sebe. To je naš put. Možda sam i dosadan, ali stvarno gledamo samo sebe. Oni jesu najteži rival do sada, ali mi volimo izazove! Nema šta da se priča, jedva čekamo svaku sledeću utakmicu. I radujemo se", kaže kapiten Miroslav Raduljica.

Zbog proširenja prvenstva na 32 ekipe i sistema takmičenja te organizacije turnira, Srbija je "osuđena" na nomadski život tokom ovih 20 dana u najvećoj zemlji na svetu. Da bi se osvojilo zlato potrebno je obići četiri grada i preći više od 4.000 kilometara. A to nije najveći "izazov" u Kini.

"Ja ovako živim stalno. Kad ovde igram živim u hotelu. Internet nije baš savršen za nas kojima treba VPN, pa se družimo na stari način, bez telefona", našalio se kapiten, "Desi se da čak i popričamo! Šalim se, naravno, družimo se mi po sobama, igramo stoni tenis, gledamo utakmice, i to organizovano".

Svetski mediji ne prestaju da "bruje" o moćnoj reprezentaciji Srbije.

"Valjda smo zaslužili kako svih ovih godina igramo i ponašamo se da pišu lepo o nama. Ali, nas to ne dotiče mnogo. Ja to ni ne čitam. Kada igraš dobro i kada se ponašaš kako se mi ponašamo, logično je da postoji euforija. Iskusni smo, neće to da nas poremeti".

Meč sa Španijom ne odlučuje o plasmanu u četvrtfinale, ali ima svoju težinu jer ni igrači ne žele da se vraćaju na jug i igraju u Donguanu.

"Mislim da je dosta lakši odlazak u Šangaj. Organizaciono, to je jedan aerodrom, kraći je let, nema preterano duge vožnje autobusom. Osim toga, prvo mesto je prvo mesto. A i mi ne kalkulišemo, idemo da pobedimo. Uvek", zaključio je Raduljica.

Srbija i Španija sastaju se u nedelju od 14.30 u Vuhanu, u trećem kolu Grupe J druge faze Mundobasketa.

Pobednik će igrati u Šangaju sa poraženim iz duela između Argentine i Poljske, a poraženi ide u Donguan na bolji od dve navedene ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve