Nova vest
Fudbal 5

19.6.2024.

9:41

Pešić o Tadiću i Piksiju: "Pa ništa, mora da dođe..."

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić podelio je anegdotu o Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Pešić je bio gost u podkastu kod "Luke i Kuzme", gde je govorio na razne teme, a dotakao se i selektora fudbalske reprezentacije i njenog kapitena, kada je govorio o tome koliko je teško dovesti igrača tokom reprezentativne pauze iz klubova.

"Znači, u košarci je to sasvim drugačije. Drugo, ti u fudbalu moraš da dođeš. Ne postoji drugačija opcija. Ja sam pre dve godine, pošto se družim sa Piksijem i bio sam tamo kada je zvao... Tadić je bio u pitanju. Pre dve godine je on trebalo da dođe u reprezentaciju, valjda su i oni imali neke kvalifikacije, a Tadić je bio u Ajaksu. I ja sam otišao sa Tarlaćem tamo, u tu Kuću fudbala da to vidimo, da vidimo kako to izgleda, da eventualno mi tamo pravimo te pripreme preko leta. U Pazovi je to. I onda on meni kaže, evo vidiš, ja sada zovem trenera iz Ajaksa i moli me da ipak Tadić ostane tamo jer nije baš u nekom fizičkom stanju. Neke povrede, moli da ne igra. I pitam Piksija, i šta si ti uradio? On mi je odgovorio: "Pa ništa, mora da dođe", ispričao je Pešić.

"Nema dalje. Mora da dođe, mi ovde imamo naš lekarski tim, procenimo, gledamo i kažemo, OK Tadiću, ti ne igraš, ali budi tu, ostaješ s ekipom ili vrati se tamo i tako dalje. To u košarci ne postoji", rekao je Pešić.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu