Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.12.2023.

08:00

Piksi za B92.net: To ne sme niko da potcenjuje VIDEO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ugostio je ekipu B92.net u svojoj kancelariji na Terazijama i "otvorio" dušu na kraju 2023. godine.

Izvor: SS

Autor: SS

Default images
Foto: Starsport

Piksi je kroz nepune tri godine uspeo da "orlove" odvede na Mundijal u Katar i EURO u Nemačkoj, čime je postao prvi čovek od Ivice Osima koji je odveo nacionalni tim na dva uzastopna velika takmičenja.

Takođe, Srbija je ušla u elitni rang Lige nacija, ali uprkos tim uspesima, mnogo turbulencija i problema pratilo je dosadašnji Stojkovićev mandat.

O tome smo detaljno diskutovali u polučasovnom razgovoru, koji će čitaoci B92.net imati prilike da vide i pročitaju premijerno u četvrtak ujutru.

Do tada, otkrivamo samo deo razgovora sa selektorom, koji se nije libio da prizna svoje greške i otkrije ko je sve i na koji način uticao na njegov rad.

"To su neke stvari koje moraju da se poštuju"

Stojković je sam nekoliko puta isticao da mu ističe ugovor na kraju godine, a sam je podvukao crtu na svoju epizodu na mestu selektora Srbije.

"Vrlo sam ponosan na rezultate u ove dve i po godine. Još ako dodamo tu i Ligu nacija, gde smo bili prvi u grupi i to nam je donelo da budemo među 16 najboljih ekipa u Evropi, u elitnoj diviziji. To su neke stvari koje moraju da se poštuju. Moraju da se respektuju. To ne sme niko da potcenjuje, to ne sme niko da potcenjuje. Maksimalan rezultat je napravljen. To su bila tri takmičenja u kojima smo bili na vrhuncu. Tražili ste, očekivali ste. Iako mnogi nisu očekivali da ćemo se kvalifikovati na SP, ja sam bio taj koji vas je sve ubeđivao",
rekao je Stojković za B92.net.

Kompletan intervju sa selektorom Draganom Stojkovićem biće objavljen u četvrtak ujutru na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu