Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.10.2023.

14:20

Lukić i Gudelj optimistični: Nama pritisak odgovara VIDEO

Fudbaleri Srbije pripremaju se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi za nastavak kvalifikacija za EP naredne godine.

Izvor: DP

Autor: DP

Lukić i Gudelj optimistični: Nama pritisak odgovara VIDEO
Foto: FSS

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija prvo igraju protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobara, a tri dana kasnije dočekuju Crnu Goru u Beogradu.

Pred meč sa Mađarima, medijima su se obratili reprezentativci Nemanja Gudelj i Saša Lukić.

"Kada smo počeli kvalifikacije za prvenstvo Evrope, cilj nam je bio da se plasiramo. I sada smo u situaciji da odlučujemo o tome. I sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. U Beogradu su Mađari bili bolji u prvom delu igre, nastavak je pripao nama. Zaslužili smo tada više, definitivno. Mislim da će se u Budimpešti mnogo toga odlučivati na sredini terena, tri boda su nam cilj, verujemo u pobedu“,
rekao je Saša Lukić.

"Prošlu utakmicu nismo bili na našem nivou, pogotovo u prvih 45 minuta. Sada moramo ući u meč kao u Beogradu, da ponovimo pristup iz drugog poluvremena. Mislim da smo bolji tim, da imamo kvalitetnije igrače, treba da izađemo sa stavom da želimo pobedu i verujem da ćemo je ostvariti“
, ističe Nemanja Gudelj.

"Uvek će biti kritike, mi se branimo kao tim, a ne samo zadnja linija. Sada je važno da izađemo na teren kao ratnici, da pokažemo volju i mislim da će onda biti sve kako treba“, jasan je Gudelj.

Sigurno da postiji mala doza pritiska, velika je utakmica u pitanju, smatra Lukić.

"Znamo svi koliko dugo nismo bili učesnici Evropskog prvenstva i sve bi dali da se nađemo u Nemačkoj. Jedva čekamo početak meča i nadam se pobedi“, optimista je Saša Lukić.

Gudelj sa druge strane ističe da pritisak odgovara reprezentaciji Srbije.

"Nama pritisak odgovara. Volim dobru atmosferu, pune tribine. Sve nam je to dodatni motiv“, ne krije Nemanja Gudelj.

Lukić veruje da će tim Dragana Stojkovića uspeti da prekine loš liz protiv severnog suseda.

"Imamo negativan skor protiv Mađara, ali sve ćemo učiniti da stvari promenimo u našu korist i slavimo na njihovom terenu. Oni su dobra ekipa, svako ko misli da su slabiji, vara se, ali važan je naš stav, da pokažemo da smo bolji“, zaključio je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu