Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.09.2023.

19:40

Mitrović het-trikom pogurao Srbiju ka Nemačkoj VIDEO

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila je trijumf u Kaunasu protiv Litvanije rezultatom 3:1 (3:1) u petom meču kvalifikacija za EURO u Nemačkoj naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Mitrović het-trikom pogurao Srbiju ka Nemačkoj VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

"Orlovi" su prebrodili ovo gostovanje zahvaljujući Aleksandru Mitroviću koji je postigao het-trik protiv svog "omiljenog protivnika".

Naime, napadač Al Hilala je stigao do brojke od čak osam golova protiv Litvanije, koliko nije dao nijednom drugom rivalu u karijeri.

Srbija je ponovo u poziciji da sve ima u svojim rukama. Trenutno ima 10 bodova, isto koliko i Mađarska sa utakmicom manje, dok ozbiljno preti Crna Gora sa osam bodova, nakon što je u 97. minutu savladala Bugarsku.

Na EURO idu dve prvoplasirane selekcije, a upravo u sledećem oktobarskom "prozoru", Srbija će najpre gostovati u Budimpešti 14. oktobra, a tri dana kasnije dočekaće Crnu Goru.

U te dve utakmice moglo bi da bude sve rešeno protiv direktnih rivala, a preostao bi još jedan meč, protiv Bugarske u novembru novoizgrađenom stadionu u Leskovcu.

Takođe, ovaj meč biće upamćen i kao 100. u dresu sa državnim grbom kapitena Dušana Tadića.

Srbija je od početka bila bolji rival u Kaunasu i pokušavala je da nametne svoj ritam, traživši pukotinu u odbrani domaćeg tima.

U tome je uspela u 21. minutu kada je Aleksandar Mitrović postigao svoj prvi gol na meču. Sjajno je sa leve strane centrirao Filip Mladenović i najboljem strelcu u istoriji našeg nacionalnog tima nije bilo teško da glavom zatrese mrežu.

Samo 11 minuta kasnije smo videli gotovo preslikanu situaciju – istu kombinaciju i identičan epilog.

Mladenović je na levoj strani primio loptu, pronašao svog napadača, a Mitrogol još jednom glavom pogodio metu za 2:0.

Da je ovo bio njegov meč, potvrda je stigla u 43. minutu kada je kompletirao het-trik u Kaunasu.

Mitrović je ovog puta dobio loptu od Dušana Tadića i zakucao je u mrežu, već tada rešivši pitanje pobednika ovog duela.

Odbrana Srbije do tog momenta bila je netaknuta, ali je u nadoknadi vremena doživela novo pomračenje, baš kao pre tri dana protiv Mađarske.

Paulauskas je postigao gol na praznu mrežu, koju nije čuvao istrčali golman Vanja Milinković-Savić, kao ni Nikola Milenković koji je na gol-liniji zakasnio da interveniše i krene po loptu.

Taj gol je malo pokvario utisak prvog poluvremena, ali i unela dodatnu dozu opreza u tim Dragana Stojkovića, što je u neku ruku bilo i dobro.

Srbija je u drugom delu meča morala više da povede računa i nije dozvolila novi kiks, mada je bilo nekoliko opasnih pokušaja Litvanaca koji su podizali puls odbrani "orlova".

Ipak, Srbija je vrlo rutinski privela meč kraju, bez previše rizika i problema, te je ponovo skočila na deobu prvog mesta u kvalifikacionoj grupi G.

Sva dešavanja iz Litvanije pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

249 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu