Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2023.

13:38

Šimunić zvao, Robi prihvatio – Prosinečki prvi put trener u Hrvatskoj

Iako je svojevremeno izjavio da se neće vraćati u hrvatski fudbal Prosinečki se predomislio posle poziva prijatelja iz novog prvoligaša.

Izvor: B92

Autor:B92

Šimunić zvao, Robi prihvatio – Prosinečki prvi put trener u Hrvatskoj
Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Predsednik Rudeša je još jedan bivši proslavljeni reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić, koji je sa Prosinečkim igrao u nacionalnom timu, dok funkciiju sportskog direktora obavlja nekadašnji napadač Dinama - Silvio Marić.

"Poznamo se godinama i jako dobro znam kakav je Robert čovek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam srećan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smeru", rekao je Šimunić povodom dogovora sa Prosinečkim.

Oduševljenje dolaskom svog, pre svega prijatelja, nije krio ni sportski direktor Silvio Marić.

"A šta reći kada takvo ime dovedeš u klub. Srećan sam što ću sa Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovde smo zbog iste ljubavi, prema fudbalu ali i Rudešu. Nema ovde govora o nikakvim finansijama, već samo o emociji".

Naravno, i Robert Prosinečki otkrio je što ga je privuklo u klub.

"Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom fudbalu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Verujem da ćemo igrati lep i dobar fudbal. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I daćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba", poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Bivši hrvatski reprezentativac rođen je 12. januara 1969. godine u Nemačkoj, a nakon igranja za Štutgarter Kikers, odenuo je dres zagrebačkog Dinama.

Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real, Oviedo, Barselonu, Sevilju, Hrvatski dragovoljac, Standard, Portsmut, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof.

U bogatoj trenerskoj karijeri, vodio je između ostalih reprezentacije Azerbejdžana i BiH, turske klubove Kajzerispor i Denizlispor, a poslednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve