Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

09:17

Legenda Katalonaca: Da sam Mesi ne bih se sad vraćao u Barselonu

Karles Reksač smatra da nije najbolji tajming za povratak Argentinca u voljeni klub.

Izvor: B92

Autor:B92

Legenda Katalonaca: Da sam Mesi ne bih se sad vraćao u Barselonu
Foto: Profimedia

Čovek koji je čitavu igračku i trenersku karijeru proveo u Barseloni neprijatno iznenadio izjavom sve one koji poslednjih nedelja gaje nadu da će Argentinac reći "da" Kataloncima.

Karlos Reksač je za Barsu igrao od 1965. do 1981. godine, važi za jednu od najvećih legendi kluba i otud svaka njegova reč ima višestruko veći značaj od misli bilo kojeg sadašnjeg ili bivšeg igrača i trenera Katalonaca.

Reksač je u kolumni za "El Mundo Deportivo" jasno poručio da sada definitivno nije trenutak da se Leo vrati u klub.

"Kao navijač Barselone čitav život, reći ću to ovako: da sam Mesi, ne bih se sada vratio u Barsu. Znam da je to teška odluka jer za njega ovaj klub ima sentimentalnu vrednost i tu se oseća kao kod kuće, tu je došao kao dete. Da se pita srcem, vratio bi se, ali ako uključi logiku i ako analizira čitavu situaciju, povratkom rizikuje mnogo toga. Rizikuje, pre svega, da mu navijači, koji ga inače obožavaju, jednog dana mogu izviždati, jer u fudbalu ne postoji sećanje, a biti Mesi zahteva prevelika, gotovo neljudska očekivanja. Na primer, pogledajte Levandovskog - dao je 23 gola ovde i svi mu aplaudiraju. Mesi je za PSŽ dao 21 gol i na kraju je ispraćen zvižducima", primetio je Reksač.

Koliko god da postoji obostrana želja da se povratak najvećeg desi, Reksač kaže da bi to jednostavno bilo pogrešno.

"Ovde je jedna stvar očigledna: Ako bi se Mesi vratio to ne bi bilo zbog novca. To što mu se nudi u Saudijskoj Arabiji je daleko veće nego što može da dobije u Barseloni. I smeta mi što je finansijski argument za njegov povratak sada suprotan od onog koji je dat pre dve godine da bi se objasnio njegov odlazak. Tad su rekli "ne možemo da mu platimo", a sad kažu "njegov dolazak generiše novac" u klub. Kao navijač Barselone mislim da će biti vremena u budućnosti kada će se vratiti u klub", kaže Reksač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve