Ronaldo zove u Saudijsku Arabiju i "staro i mlado": Svi ste dobrodošli

Portugalac je postigao 14 golova na 16 utamica za Al-Nasr, ali je ostao bez trofeja u ligi koja, kako kaže, ima puno prostora za napredak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Ronaldo je odradio pola sezone od dvoipogodišnjeg ugovora koji je potpisao u januaru - najvećeg u istoriji fudbala. Kaže, posle višemesečnog boravka u Saudijskoj Arabiji, srećan je, zadovoljan i nema nameru da ide pre isteka saradnje sa Al-Nasrom.

Za ligu je rekao da je dobra, takmičarska i da ima još mnogo prostora da napreduje.

"Imamo vrlo dobre ekipe, odlične domaće igrače, ali infrastruktura - trebalo bi u tom pravcu da se poboljša situacija. I sudije takođe, VAR sistem, trebalo bi da donose brže odluke", rekao je Ronaldo za SPL.

Naravno, Portugalac nema razloga da ne bude nezadovoljan, ima 200 miliona razloga da bude ispunjen.

"Srećan sam ovde, želim da nastavim ovde, i nastaviću ovde".

Trebalo mu je neko vreme da se adaptira na život i prilike u Saudijskoj Arabiji. Druga je kultura, drugi svet, navike ljudi... Utiče to i na fudbal.

"U Evropi smo više trenirali prepodne, a ovde poslepodne, ili noću čak. Kada počne Ramazan, treniramo i u 10 sati uveče, što mi je bilo vrlo čudno", rekao je Portugalac.

Saudijska Arabija je napravila "bum" na fudbalskom tržištu. Dolazak jedne takve zvezde kao što je Ronaldo je, jasno, i mig za ostale najveće igrače da u smiraj karijera krenu istim putem.

Poslednjih nedelja pominje se dolazak Benzeme, Mesija... Ronaldo kaže - neka dođu, dobrodošli su.

"Ako zaista dolaze, veliki igrači i velika imena, mladi igrači, iskusniji, svi su dobrodošli. Ako se to desi, liga će biti još bolja, godine nisu važne", zaključio je Portugalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu