Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.05.2023.

23:00

Pešić doneo Kup Zvezdi! VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su Kup Srbije, pobedom nad Čukaričkim u finalu rezultatom 2:1.

Izvor: MT

Autor: MT

Pešić doneo Kup Zvezdi! VIDEO
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aktuelni šampion Srbije je po treći put uzastopno, a šesti put ukupno osvojio Kup i to posle preokreta.

Tim sa Banovog brda vodio je od 21. minuta pogotkom Marka Docića direktno iz kornera, da bi Aleksandar Pešić golovima u 61. i 76. minutu obradovao nekoliko hiljada ljudi na "Marakani".

Zvezda je imala više od igre na početku utakmice, a prvi pokušaj imao je Katai posle nekoliko minuta.

Crveno-beli su kontrolisali uvodni tok susreta, dok su uslovno rečeno gosti sa Banovog brda pokušavali da iz kontranapada priprete.

Prvi ozbiljniji izlet na polovinu izabranika Miloša Milojevića doneo je dve šanse, međutim, Milan Borjan se istakao.

Najpre je zaustavio Ivanovića, kojeg je proigrao Docić, a onda u nastavku skinuo čist gol Badamosiju. Pomogla mu je i stativa, da bi od svega na kraju bio samo korner.

A onda posle udarca iz ugla – majstorica. Kapiten Čukaričkog Marko Docić je u 21. minutu direktno iz kornera savladao Milana Borjana, koji je uhvaćen na spavanju.

Sve ovo je otvorilo meč, a Čukarički je desetak minuta kasnije bio blizu dupliranja vođstva. Tošić je posle kornera šutirao glavom, Borjan je zakačio loptu, a sa gol linije Zvezdu je spasao Dragović.

Trgla se i Zvezda u finišu prvog poluvremena, a udarce Kange i Azarova izblokirali su protivnički defanzivci.

Najbolju šansu pred pauzu imao je Katai. Dragović je najpre bio izblokiran, Eraković je potom šutirao, a loptu ka golu skrenuo Katai, međutim, Ivanović je sa gol crte izbacio loptu.

U nadoknadi vremena Zvezda je još jedno bila blizu pogotka. Posle prodora Kataija, Belić je odbranio udarac Bukariju, da bi Ivanić iz mrtvog ugla zamalo promašio gol.

Zvezda nije imala šta da čeka, morala je odmah u nastavku da krene po gol i preokret.

Najopasniji je bio Ivanić u 57. minutu, malo pre nego što je Miloš Milojević na teren poslao Lazara Nikolića i Kingsa Kangvu.

Upravo je Kangva u 61. minutu uputio centaršut, koji je iz peterca u gol pretvorio Aleksandar Pešić.

Imao je burnu proslavu pogotka, skinuo je dres i tom prilikom odgurnuo žustro Dragovića, koji je u tome želeo da ga spreči.

Da je ovo Pešićevo veče videlo se u 76. minutu, kada je doneo preokret svom timu, iskoristio je dodavanje Ivanića u prazan prostora i rutinski levom nogom savladao Belića.

Ubrzo je Čuka mogla do izjednačenja. Marko Docić je sa desne strane centrirao, lopta je sve preletela i završila na stativi.

Do kraja sureta je još Badamosi pokušao "makazicama", ali promene rezultat nije bilo – Zvezda je osvojila Kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve