Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.03.2023.

13:40

"Majko, Srbija zove" – Samardžić se oglasio i poslao poruku Nemcima

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić izjavio je da želi da se sa selekcijom Srbije plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Starsport.rs

Samardžić je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Nemačke.

On je prihvatio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

"Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske buducnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovicem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuca", napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu.

On je istakao da jedva čeka da debituje za Srbiju.

"Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osecaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom", dodao je Samardžić.

Fudbaler Udinezea je na kraju zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke.

"Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da cu i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove", zaključio je Samardžić.

Samardžić se sa reprezentativcima Srbije priprema za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d