Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.03.2023.

13:45

Predsednik Reala se meša u posao Ančelotiju – smetaju mu Modrić i Kros

Predsednik Reala Florentino Peres smatra da je Karlo Ančeloti krivac za to što se "Kraljevi" muče na terenu i zaostaju čak devet bodova za vodećom Barcelonom.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik Reala se meša u posao Ančelotiju – smetaju mu Modrić i Kros
Foto: Profimedia

Peres nije zadovoljan nekim odlukama italijanskog trenera i nakon remija s Betisom (0:0) ušao je u svlačionicu kako bi razgovarao sa Italijanom, piše španski novinar Serhi Valentin.

Predsednik Reala je imao nekoliko "saveta" za Ančelotija, četvorostrukog šampiona Evrope, pogotovo što se tiče igrača koje želio da gleda više na terenu.

Navodno je prvi čovek kluba rekao trofejnom treneru da želi da Dani Sebaljos i Marko Asensio igraju veću ulogu u utakmicama i dodao da bi Toni Kros i Luka Modrić trebalo da igraju manje.

Takvi potezi petljanja uprave kluba u odluke struke ne prolaze najbolje u svetu fudbala, bar ne u normalnim zemljama u koje Španija spada, jer se od trenera očekuje da ima slobodu odlučivanja.

Ranije ove nedelje otkriveno je da Ančeloti vidi upravo Modrića i Krosa kao okosnicu svog projekta. Za obojicu vezista se govorilo da su neprikosnoveni starteri u svim većim utakmicama.

Budući da Peres sad smatra da Hrvata i Nemca treba postepeno izbacivati iz ekipe, čini se da postoji jasan sukob predsednika i trenera.

Štaviše, s obzirom na to da je italijanski stručnjak u poslednje vreme preferirao Alvara Rodrigesa nad Asensiom, jaz između trenera i predsednika sve je veći.

Biće zanimljivo videti da li će trener ostati pri svom ili će poslušati naredbe svog poslodavca.

Nepotrebno je reći da će njegove odluke u vezi s odabirom ekipe imati direktan uticaj na rezulate Real Madrida u kritičnim nedeljama koji su pred njim.

Pred Realom je domaći meč sa Espanjolom u LaLigi, potom sledi revanš osmine finala Lige šampiona sa Liverpulom (prvi meč 5:2), takođe na Santjago Bernabeuu, a uoči reprezentativne pauze na rasporedu je prvenstveni "El klasiko" u Barseloni, koja je nedavno slavila minimalnu pobedu na Bernabeuu, u prvom meču polufinala Kupa kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve