Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.02.2023.

09:48

Katarani kvare plan Englezu – spremili megaponudu za Junajted

Katarski investitori spremaju megaponudu za kupovinu Mančester junajteda, prenosi engleski tabloid "Dejli mejl".

Izvor: B92

Autor:B92

Katarani kvare plan Englezu – spremili megaponudu za Junajted
Foto: Profimedia/Ritchie Sumpter/News Images

U tekstu koji je objavljen kao ekskluziva, "Mejl" tvrdi da se radi o saradnji nekoliko katarskih biznismena koji žele da kupe Junajted jer ga vide kao savršen fudbalski projekat.

Za sad nije poznato o kojoj visini ponude bi se moglo da se radi, ali spekuliše se o iznosu od oko 4 milijarde evra.

Na čelu ovog projekta je katarski emir Tamim bin Hamad Al Tani, čovek čije se bogatstvo procenjuje na 335 milijardi dolara.

Ponuda bi trebalo da stigne u narednih nekoliko dana, tačno na vreme da bude predata pre sredin februara, perioda za koju su vlasnici kluba, američka porodica Glejzer, odredili da će primati ponude.

Katarani su uvereni da će njihova ponuda biti najveća, piše "Dejli mejl".

Ne samo da planiraju kupovinu, već britanski medij navodi da odmah planiraju da počnu ulagati u ekipu, a navodno Al Tani želi i da napravi nov, moderan stadion po uzoru na one sa Mundijala iz njegove zemlje.

"Imaju dovoljno novca da Eriku ten Hagu kupe koga god poželi. To su ozbiljni ljudi koji žele da vrate Junajted tamo gdje mu je i mesto"
, rekao je neimenovani izvor.

Al Tanijeva porodica je navodno pokušala da kupi Junajted od Glejzera još 2011. godine za oko 1,5 milijardi evra, ali su Amerikanci to odbili.

Zbog toga su se okrenuli Pari Sen Žermenu i kupili 70 odsto vlasništva pariskog kluba koji je sada jedan od najjačih u Evropi.

Prema pravilima FIFA i UEFA, dva kluba ne mogu imati istog vlasnika, ali očekuje se da će Al Tani samo osnovati novi investicioki fond koji bi postao de fakto vlasnik Junajteda.

Do sada je kao glavni favorit za kupovinu Junajteda važio najbogatiji Englez Džim Retklif.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve