Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2022.

21:00

Nova "bomba" iz Mančestera – prodaja ili nova ulaganja?

Nakon objave da Kristijano Ronaldo napušta Junajted, iz Mančestera dolazi još jedna ekskluzivna vest.

Izvor: MT

Autor: MT

Nova
Profimedia / Andrew Yates / Sportimage

Naime, američki vlasnici, porodica Glejzer, nakon 17-godišnje "vladavine", tokom koje su dominirali protesti navijača, planira da klub stavi na prodaju.

"Skaj" prenosi da će porodica Glejzer uskoro zvanično zakazati "aukciju" jednog od najvećih klubova na svetu.

Vlasnici Junajteda se savetuju sa bankarima i investitorima, a u igri su potpuna ili delimična prodaja ili strateško partnerstvo sa trećom stranom.

Junajted i dalje ostvaruje ogromne profite, ali od odlaska Ser Aleksa Fergusona 2013. godine, rezultati su u velikom padu.

Titula nije osvojena upravo od tada, a poslednje turbulencije su nastale zbog intervjua Kristijana Ronalda, koji je kritikovao klub i vlasnike.

Podsetimo, Malkolm Glejzer je u vlasničku strukturu kluba ušao u maju 2005. godine.

U međuvremenu, oglasili su se potpredsednici i direktori Avram i Džoel Glejzer.

"Snaga Mančester junajteda počiva na strasti i lojalnosti naše globalne zajednice koja broji 1,1 milijardu navijača i pratilaca. Dok nastojimo da nastavimo da gradimo istoriju, Upravni odbor je odobrio detaljnu procenu strateških alternativa. Procenićemo sve opcije kako bismo najbolje služili našim navijačima, te da Junajted maksimalno iskoristi mogućnosti rasta koje su dostupne i danas i u budućnosti. Tokom ovog procesa ostaćemo potpuno fokusirai na služenje najboljim interesima naših navijača, akcionara i drugih zainteresovanih strana", stoji u saopštenju.

Još nije poznato da li će strategija biti prodaja kluba, nova ulaganja ili neki drugi vid transakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve