Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2022.

15:00

Gobeljić dva puta pogodio, Rus debitovao – Zvezda ubedljiva VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde lako su savladali Spartak rezultatom 3:0, u 14. kolu Superlige Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Gobeljić dva puta pogodio, Rus debitovao – Zvezda ubedljiva VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsport

Aktuelni prvak je goste iz Subotice rutinski pobedio, te tako zadržao prvo mesto na tabeli sa 32 boda – ima tri više od TSC-a i Čukaričkog, koji imaju dva, odnosno jedan odigran meč više.

Crveno-beli su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, a u ovom periodu prva figura je bio Marko Gobeljić, dvostruki strelac.

On je mrežu Filipa Manojlovića tresao u 20. i 37. minutu, a do pauze gol je postigao Kings Kangva, koji je najavio povratak u formu sa početka sezone.

Zvezda je u drugom poluvremenu zatvorila meč, Milojević je stigao da odmori ključne igrače, a takođe, priliku je pružio Rusu Jegoru Prucevu (20) da debituje za crveno-bele.

Naredni izazov za klub iz Ljutice Bogdana biće Ferencvaroš, u četvrtak od 18.45, u okviru četvrtog kola Lige Evrope.

Što se tiče Spartaka, ovaj tim je nastavio sa lošim partijama, zabeležio je šesti uzastopni poraz, za trijumf ne zna od kraja jula, a to mu je sve dovoljno za 14. mesto koje drže sa 10 bodova.

Početak susreta na "Marakani" bio je relativno miran, ali dinamičan, a Spartak se nije libio da pokuša da ugrozi gol Milana Borjana.

Ipak, ubrzo je Zvezda preuzela inicijativu i kontrolu igre, te s vremena na vreme, pokušavala da slomi otpor gostiju.

U tome je i uspela u 20. minutu, kada je Marko Gobeljić, posle najbolje partije u crveno-belom dresu u duelu sa Ferencvarošem, postigao gol.

Odbrana Spartaka bila je fokusirala na Kataija, u sredini se pojavio Gobeljić i levom nogom, sa ivice kaznenog prostora, savladao Manojlovića. Lopta je na putu do gola pogodila Vitorovića i tako dodatno otežala posao golmanu gostiju.

Ubrzo je Kataiju bio poništen gol zbog ofsajda, a istu sliku, dominaciju domaćih, imali smo prilike da gledamo i u nastavku.

Gobeljića je krenulo i u 37. minutu duplirao je vođstvo svog tima. Posle kornera i odbitka, šutirao je i ponovo prevario Manojlovića. Ovoga puta na putu do gola lopta je kačila Hrstića.

Zvezda je pitanje pobednika stigla da reši pre pauze. Posle kornera Kange u 41. minutu, lopta je sve preletela, stigla na drugoj stativi do Kingsa Kangve, koji je levom nogom zakucao loptu u mrežu.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Gelor Kanga, kojeg je zamenio Rus Jegor Prucev, letošnje pojačanje iz Sočija.

Usled visokog vođstva Zvezde, pao je i ritam malo u nastavku susreta, a preko kontranapada Spartak je pokušavao da bude opasan.

Srećković se prilikom takve jedne situacije spetljao, a prvi udarac u okviru gola Borjana, imao je rezervista Obradović, koji je probao glavom.

Zvezda je pretila udarcima iz daljine, najpre Kangva, a onda i Katai, koji je ubrzo i izašao iz igre, baš kao i Gobeljić i Dragović, koje je Milojević želeo da odmori.

Debitant Prucev je posle dodavanja Pešića bio blizu prvog pogotka, a pored Kangvinog pokušaja glavom, te poništenog gola gostiju zbog ofsajda, treba izdvojiti crveni karton za Stajkovića, koji je oštro startovao nad Veljkom Nikolićem, koji se tom prilikom povredio.

Superliga Srbije, 14. kolo
Čukarički – Javor 2:0 (1:0)
Janković 26, Ivanović 50
Crvena zvezda – Spartak 3:0 (3:0)
Gobeljić 20, 37, Kangva 41
19.30 Voždovac – Partizan

ponedeljak:
16.00 Radnički Niš – Radnički Kragujevac

subota:
Mladost – Napredak 3:1 (1:0)
Bojović 37, Radivojević 55, Udovičić 96 – Matić 64
Vojvodina – TSC 1:2 (1:2)
Čumić 28 – Ilić 32, 44
Kolubara – Mladost GAT 0:0

petak:
Radnik – Novi Pazar 1:1 (1:1)
Spasić 13 – Rubežić 33

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu