Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.10.2022.

14:00

Rusi se nadaju meču sa BiH: Bitan nam je

Čelnici Fudbalskog saveza Rusije veruju da će biti odigrana prijateljska utakmica sa Bosnom i Hercegovinom.

Izvor: B92

Autor:B92

Rusi se nadaju meču sa BiH: Bitan nam je

Dva saveza su zakazala meč za 19. novembar u Sankt Peterburgu što je izazvalo protivljenje fudbalske javnosti u BiH.

Tom meču su se suprotstavili i reprezentativci BiH, zbog vojne invazije Rusije na Ukrajinu koja traje od februara.

Konačan stav FS BiH oko odigravanja sporne utakmice biće poznat nakon sednice Izvršnog odbora koja će biti održana u ponedeljak, 10. oktobra.

Predsednik FS Rusije (RFU) Aleksandar Djukov se nada da će susret biti potvrđen. Tvrdi da je utakmica protiv BiH veoma važna, jer bi se tako ruski fudbal mogao vratiti na međunarodnu scenu.

"U ovom trenutku smo se načelno dogovorili sa FSBiH da se utakmica održi. Postoji izjava jednog broja igrača BiH koji ne žele da igraju, a i naš sastav za novembarske utakmice još nije objavljen. Naravno, voleli bismo da igramo sa najboljim igračima. Ovakve utakmice se moraju igrati kako bi se naš fudbal vratio na međunarodnu scenu. Čekamo 10. oktobar kada će FSBiH dati konačan odgovor. Trenutno polazimo od činjenice da će se utakmica odigrati", rekao je Djukov.

Iako je suspendovan iz međunarodnih takmičenja, FS Rusije uspeo je da dogovori nekoliko prijateljskih utakmica.

Tim Valerija Karpina je 24. septembra pobedio reprezentaciju Kirgistana rezultatom 2:1, a osim sa BiH, u planu je meč i sa reprezentacijom Irana, koja će u novembru nastupiti na Mundijalu u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu