Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.09.2022.

12:20

Pavlović: Poređenja sa Vidićem su preterana VIDEO

Fudbaler Salcburga Strahnja Pavlović izjavio je da očekuje pobede u predstojećim mečevima protiv Švedske i Norveške u Ligi nacija.

Izvor:

Autor:

Pavlović: Poređenja sa Vidićem su preterana VIDEO
Foto: FSS

Srbija će u subotu dočekati Švedsku u Beogradu, a tri dana kasnije gostovaće selekciji Norveške u Oslu u mečevima Četvrte grupe Divizije B Lige nacija.

"Jedva smo čekali da se ponovo okupimo i igramo za reprezentaciju. Imamo dve utakmice koje su jako bitne i dobre provere pred Svetsko prvenstvo u Kataru. Cilj nam je da u poslednje dve utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine", rekao je Pavlović.

Meču između Srbije i Švedske moći će da prisustvuju samo deca osnovno školskog uzrasta zbog kazne UEFA. Podršku fudbalerima daće i brojne šskole fudbala iz Srbije.

"Velika je šteta što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam deca iz Osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svetsko prvenstvo u Kataru", rekao je srpski fudbaler. On je istakao da mu mnogo znači poverenja selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Posle meča sa Čelsijem u Ligi šampiona su počela poređenja sa Nemanjom Vidićem, nejgovim idolom iz dečačkih dana.

"Imponuje mi, ali sve je to malo preterano, imam još dosta da radim da bih stigao na tako neki nivo. Ali dobro je počelo, moje prvo iskustvo u Ligi šampiona, bilo je dobro", spušta loptu Pavlović.

Na klupskom nivou igra sa Noom Okaforom, strelcom u remiju sa Čelsijem (1:1) i reprezentativcem Švajcarske sa kojom će naša selekcija igrati na Mundijalu.

"Sa njim najviše pričam, jer smo i komšije. Bude peckanja. Kod nas igra špica, tamo će verovatno igrati krilo, ali mislim da će Bleki izaći sa njim na kraj", rekao je Pavlović i dodao da sa Brazilcima iz ekipe nije o toj temi pričao iz razloga što njih nećemo gledati u Kataru.

"Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu. Bio sam najmlaji u ekipi sve do ovog okupljanja, sada je taj epitet preuzeo Stefan Mitrović", dodao je Pavlović.

Utakmica između Srbije i Švedske biće odigrana u subotu od 20.45 sati na stadionu Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve