Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.09.2022.

12:50

Piksi o Kataru i problemima: Nema vremena za plakanje

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković istakao je da ne razmišlja previše o Mundijalu, iako je do njegovog početka još samo dva meseca.

Izvor: SS

Autor: SS

Piksi o Kataru i problemima: Nema vremena za plakanje
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Novinari su dosta pitanja uputili upravo o Svetskom prvenstvu u Kataru, a Piksi je izneo stav da još uvek misli samo na Ligu nacija, ali je dao zanimljive odgovore.

Jedno od pitanja bilo je vezano za probleme sa štoperima i sve češčim povredama igrača na toj poziciji.

"Ne brinem se previše jer shvatam fudbal kao život. Ono što je tu i na šta možete da računate, to je to. Nema vremena za plakanje i traženje odgovora u sudbini. Pratimo situaciju, igre, ponašanje, ali i kako igraju. Bilo bi pogubno da ja po tom pitanju ne radim ništa. Ovo je situacija, jer se nalazimo na kraju ciklusa Lige navija, da se pruži šansa igračima koji su trenutno to. Na kraju krajeva, koga nema bez njega se može i mora", rekao je Stojković.

Piksi je u poslednje vreme obilazio dosta potencijalnih putnika za Katar širom Evrope.

"Vidim da im je bilo drago da me vide. Moji odlasci su bili podređeni tome da im dam na značaju i da popričamo o nekim obavezama i aktivnostima koje predstoje. Nisam preterano bio negativno ili pozitivno iznenađen njihovim igrama uživo, to vidim i preko televizije, niti sam došao da ih proveravam. Taj odnos mene kao selektora i njih igrača je malo i prisniji. Ono što me raduje je da su u tim razgovorima delovali svi zrelo i motivisano, kako sam i očekivao da bude. Naravno da se razgovaralo o Ligi nacija, ali i onome što predstoji u novembru. Fudbalske teme su bile na stolu".

Prvi rival u Kataru, selekcija Brazila, ne zanima ga individualno, nego timski.

"Šta ima da ih pratim... Normalno da pratim, kako igre naših igraca i potencijalnih reprezentativaca, sve te neke statističke stvari. Eraković je odigrao 1052 minuta u poslednjih mesec dana, Kostić i Vlahović 711... Prati se bukvalno sve, naravno da se prate i oni, ali ne individualno jer ja njih sve poznajem, to su vrhunski igrači na najvišem nivou. Ono što nas interesuje je to kako igraju oni timski. To kako oni igraju individualno u Realu ili PSŽ-u, to svi znamo, nema tu neke velike tajne. Mi radimo i pripremamo se kao tim jer jedino kao tim imamo šanse za uspeh".

Pripreme pred Mundijal će biti neuobičajeno kratke.

"Uslovi su isti za sve ekipe. Mi smo odmah posle žreba imaju ideju i realizovali je, a to je da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe. Mi smo i pored dosta ponuda izabrali Bahrein 18. novembra. Mi nećemo imati nijedan trening ovde, igrači dolaze 14. A letimo vec 15. I druge ekipe imaju te probleme, a mi smo to rešili pre nekoliko meseci. Sve ide po najboljem planu. Nekada je to bilo daleko drugačije, danas je sve to promenjeno, samim tim što se SP igra u ovom periodu. Ne obraćam previse pažnju na to, a nije ni toliko bitno", poručio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve