Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.08.2022.

08:45

Zvezda u Izraelu – na korak od Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas u Haifi, protiv domaćeg Makabija, igraju prvi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda u Izraelu – na korak od Lige šampiona
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

"Videli smo Makabi, ali videli su i oni nas, imali smo vremena da se međusobno prostudiramo. Cceka nas lepa utakmica, ali i veliki ulog za oba tima", rekao je sinoć u Haifi trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

"Poštujemo Makabi, uradili su veliku stvar, pogotovo eliminisanjem favorizovanog Olimpijakosa i na krilima samopouzdanja čekaju utakmicu",
izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

"Spremni smo došli u Izrael, ali ovo je samo prvo poluvreme, prvih 90 minuta, kako mi kažemo. U Beogradu nas čeka revanš, a moje viđenje je da će hrabrija i opreznija ekipa proći dalje", ističe Stanković.

On je rekao da je dobro upoznao rivala.

"Znam svakog igrača, pogotovo njih 13 koji su "standardni", u zavisnosti od taktike trenera i skautirali smo ih sve. Znamo njihove dobre strane, a probaćemo da nađemo loše. Međutim, ove utakmice ne pobeđuje igrač nego tim",
rekao je trener Crvene zvezde.

"Za ovakve utakmice su potrebni svi, i oni koji igraju i oni koji su na klupi, i u našem slučaju oni koji su ostali u Beogradu. U ovakvim dvomečima, dalje prolazi ekipa. Kada je reč o Makabiju, ne može se slučajno doći u plej-of Lige šampiona. Imaju odlične pojedince, brzinu, iskustvo",
kazao je on.

Stanković tvrdi da nema favorita.

"Obe ekipe su dobre, iskusne i igrali su mnogo, a ulog je veliki, kako Zvezdi, tako i Makabiju. Detalji odlučuju ko će proći dalje, ko bude više želeo i bude hrabriji. Ne vidim ekstremnog favorita u ovoj utakmici, igramo na dva "vruća" stadiona, kako ovde, tako i u Beogradu i sigurno da je prednost što se revanš igra kod kuć, gde će biti 55.000 ljudi i neće se čuti zvižduk sudije koliko će biti glasno. Videćemo, ko bude koncentrisaniji, hrabriji i ko bude više želeo - ide dalje", zaključio je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d