Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.08.2022.

12:09

Siti predstavio novog levog beka: "Odmalena sam navijač" VIDEO

Fudbalski klub Mančester siti predstavio je novog levog beka, Španca Serhija Gomesa.

Izvor: LN

Autor: LN

Siti predstavio novog levog beka:
Foto: Profimedia

Gomes ima 21 godinu i deo karijere je proveo igrajući i na poziciji desnog krila, ali i u veznom redu.

Dolazi iz Anderlehta za koji je nastupio 49 puta tokom sezone 2021/22, a prošao je kroz sve mlade selekcije reprezentacije Španije.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Barselone, zatim prešao u Borusiju Dortmund odakle je išao na pozajmicu u Uesku, da bi se potpuno etablirao u Belgiji gde je radio sa nekadašnjim kapitenom "građana" Vensanom Kompanijem.

"Veoma sam srećan i ponosan što sam došao u Mančester siti. Siti je najbolji tim u Engleskoj i sa Pepom Gvardiolom imam priliku da učim i razvijam se pod najboljim trenerom na svetu", izjavio je Gomes.

Mediji su preneli da će Siti platiti Anderlehtu oko 15 miliona evra.

Gvardiola je prethodno izjavio da će Gomes biti odmah priključen prvom timu, ali da to ne znači da je šampion Engleske prekinuo potragu za još jednim levim bekom, pošto na toj pozicij trenutno nemaju nijednog igrača koji je za nju specijalizovan.

Siti sada na bekovima ima Vokera, Kansela i Gomesa, dok levo ponekad može da pokrije Ake, a desno Stouns.

Gomes je zadužio dres sa brojem 21, u kojem se nekada proslavio njegov sunarodnik David Silva.

"Čast mi je jer sam navijač Sitija odmalena. Brat je navijao za Siti i zbog njega sam i ja postao navijač. Jednom je bio sa školom u Londonu i zamolio sam ga da mi donese dres Davida Silve. On je tada nosio broj 21 i bio moj omiljeni igrač. Igrao sam na njegovoj poziciji kao mali...", kazao je Gomes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve