Nova vest
Fudbal

Petak, 12.08.2022.

10:57

Sterling otkrio zašto je napustio Siti

Engleski fudbaler Rahim Sterling otkrio je zašto je napustio Mančester siti.

Izvor: LN

Autor: LN

Sterling otkrio zašto je napustio Siti
EPA-EFE/Andrew Yates

Sterling je ovog leta za oko 55 miliona evra napustio "građane" i pojačao Čelsi.

U Sitiju je proveo sedam godina tokom kojih je osvojio četiri Premijer lige, ali je sada osetio da je vreme za promenu.

"Osetio sam da mi se smanjuje minutaža u Mančester sitiju i to nisam mogao sebi da dopustim. Nisam želeo da mi vreme u igri oscilira, pa sam napravio ovakvu promenu. Pokušao sam da se izborim i promenim svoju situaciju, ali nisam uspeo i zato sam došao ovde", rekao je Sterling.

Dvadesetsedmogodišnji krilni napadač je za aktuelnog šampiona postigao 91 gol u ligi na 225 mečeva, dok je u Evropi imao 24 pogotka na 68 utakmica.

"Čelsi je bio u četiri ili pet finala tokom poslednjih godina. To pokazuje da su tu da bi se takmičili i verujem da će samo rasti sa novim vlasnicima, tako da je transfer imao smisla", dodao je Sterling i otkrio da je on bio velika želja trenera Tomasa Tuhela.

"Rekao mi je da želi moj direktan stil igranja, to kako uspevam da utrčim iza odbrane i kako napadam bekove. To je nešto što želi više da vidi u svom timu", podvukao je engleski reprezentativac.

Sterlingu je ovo treći tim u Premijer ligi, nakon Sitija i Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve