Nova vest
Fudbal

Petak, 20.05.2022.

11:47

Ševčenko ima novu misiju – imenovao ga predsednik Ukrajine

Ukrajinska fudbalska zvezda Andrej Ševčenko postao je prvi ambasador Fondacije za obnovu i razvoj Ukrajine.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ševčenko ima novu misiju – imenovao ga predsednik Ukrajine
Foto: Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je bivšeg ukrajinskog selektora za ambasadora u Fondaciji za obnovu i razvoj Ukrajine.

Zelenski je na svom Telegram profilu napisao da je Ševčenko svojim radom i sportskim uspesima stekao ogromno poverenje u međunarodnoj areni.

"Sada ima novu misiju, da svetu ispriča o događajima u Ukrajini i iskoristi svoj uticaj za prikupljanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspeti", rekao je Zelenski.

Ševčenko se smatra najboljim fudbalerom u istoriji Ukrajine. Za reprezentaciju je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dinamo, Milan i Čelsi.

Posle igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu, a do sada je vodio reprezentaciju Ukrajine i Đenou.

"Putovao sam iz Londona u Kijev da se lično sretnem sa predsednikom. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj fudbalskoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja opustošena ratom, moj prioritet je da pomognem Ukrajini, a ne fudbalu. Pozivam na donacije", rekao je Ševčenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu