Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.04.2022.

08:15

Bilbaova braća Vilijams postaju reprezentativci Gane

Braća Injaki i Niko Vilijams, rođeni u Španiji, pristali su da igraju za Ganu, zemlju svojih roditelja. Gana je počela proces promene fudbalskog državljanstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Bilbaova braća Vilijams postaju reprezentativci Gane
Foto: Profimedia/profimedia-0685829659.jpg

Injaki je igrao jednom za Španiju, ali u prijateljskom meču, dok je Niko upisao nekoliko nastupa za U18 i U21 selekcije. Injaki je prošle godine rekao da nije spreman da igra za Ganu.

"Moji roditelji su iz Akre i zaista uživam kada dođem u Ganu. Ali nisam rođen niti odrastao tamo, moja kultura je ovdje u Španiji, a postoje igrači kojima bi reprezentacija značila više. Mislim da ne bi bilo u redu da zauzmemo mjesto nekoga ko zaista osjeća da pripada Gani 100 odsto", rekao je tada Injaki.

Međutim, mnogo toga se promenilo od intervjua, uključujući i to što su se "crne zvezde" plasirale na Svetsko prvenstvo 2022. Injaki i Niko imaju veće šanse da zaigraju za Ganu u Kataru nego za Španiju.

Injaki (27) je legenda Atletik Bilbaa, a rekorder je španskog fudbala po broju uzastopno odigranih mečeva – 228, bez ijednog propuštenog u poslednjih šest godina.

Niko (19) je debitovao za prvi tim prošle godine, a upisao je 30 nastupa u La Ligi ove sezone.

Gana je u Grupi H Svetskog prvenstva, koje će se održati u novembru ove godine, sa Portugalom, Urugvajem i Južnom Korejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve