Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.04.2022.

20:00

Sedam golova, prednost za Siti i spektakl kakav se ne pamti VIDEO

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Real Madrid rezultatom u 4:3 (2:1) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Izvor: SS

Autor: SS

Sedam golova, prednost za Siti i spektakl kakav se ne pamti VIDEO
EPA-EFE/PETER POWELL

Prisustvovali smo jednoj od najboljih utakmica u istoriji elitnog takmičenja, makar kada se radi o nokaut fazi, a posebno u duelu u kom se odlučuje o finalisti.

Opšti utisak je da je Mančester siti bio bolji rival, možda čak i za više od tog jednog gola razlike, ali isto tako je utisak da je "kraljevski tim" gotovo nemoguće "slomiti".

Koliko god da postignete golova protiv Reala, nije gotovo. Naučili su to Pari Sen Žermen i Čelsi, a sada je i Mančester siti.

Fascinantan je podatak da je viđeno samo 16 faulova ukupno na utakmici – 11:5.

Zato nas veoma raduje revanš koji će se za osam dana igrati na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Očekivali smo spektakl od početka i to smo dobili. Već od 95. sekunde utakmice kada je Kevin De Brujne pogodio za vođstvo domaćeg tima.

Rijad Marez je "zalomio" u sredinu, probio prvu liniju odbrane Reala i centrirao na glavu Belgijanca koji se ubacio iz drugog plana i pokazao da ume da pogodi i glavom.

Nije lako uzdrmati "kraljevski klub", a to se upravo tom prilikom desilo, što se menifestovalo i devet minuta kasnije kada je odbrana očajno reagovala.

Lopta je došla do Gabrijela Žesusa i iskoristio je šansu u kojoj se našao za svoj peti gol u poslednje dve utakmice, ali i treći gol u trećem meču protiv Reala.

Na "konopcima" je bio tim Karla Ančelotija, ali iskustvo iz dvomeča sa Pari Sen Žermenom i Čelsijem nas je već naučilo da Madriđane ne smemo nikada da otpisujemo.

Jer, oni imaju u svom timu igrača koji je ove sezone postigao 40 pogodaka, a upravo je "svece" i "plavce" u prethodne dve runde sam eliminisao postizavši golove kako je stigao.

Naravno, u pitanju je Karim Benzema koji je u 33. minutu izveo majstoriju u njegovom stilu i pogodio nebranjeni deo mreže Edersona.

Bila je to svojevrsna kazna za prethodne velike promašaje Rijada Mareza i Fila Fodena.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Marez i Foden su promašili još veće šanse, i to u istom napadu!

Marez je pobegao odbrani Reala i izašao potpuno sam ispred Kurtoe, ali je pogodio stativu.

Lopta se odbila do Fodena koji je ispred sebe imao prazan gol i Danija Karvahala, ali je pogodio upravo desnog beka Reala, ni krivog ni dužnog.

Ali, već pet minuta kasnije reprezentativac Engleske je na petercu dočekao fantastičan centaršut prinudnog desnog beka Fernandinja i pogodio glavom za 3:1.

Ali, opet je Real pokazao da je neuništiv i samo dva minuta kasnije uzvratio udarac. Ovog puta preko Vinisijusa Žuniora.

Brazilac je uzeo loptu na sopstvenoj polovini i pretrčao ceo teren dok apsolutno niko nije uspeo ni lasom da ga uhvati. Ušao je u kazneni prostor i rutinsku realizaciju – 3:2!

Ni u jednom momentu Gvardiola i Siti nisu odustajali od konstantnog visokog presinga na igrače Reala.

Real je, pak, posle svega viđenog i preživljenog ove večeri bio zadovoljan sa minusom od samo jednog gola pred revanš koji se u Madridu igra za osam dana.

Ali ga nije dočekao, jer je u 74. minutu Bernardo Silva pogodio na fantastičan način.

Zinčenko je bio fauliran na 17 metara od gola, Kovač se spremio da svira faul, ali ga je preduhitrio Silva koji je pogodio bliže rašlje gola Kurtoe i izazvao delirijum na stadionu.

Ali, Real je neuništiv, da li smo to već rekli? U 82. minutu je Laport igrao rukom i Rumun Kovač je zasluženo pokazao na "belu tačku".

Još jednom se vratio "kraljevski klub", a da bi sve začinio Karim Benzema je u takvom trenutku izveo "Panenku" i postavio konačnih 4:3.

Čik da vidimo ko će propustiti revanš u Madridu 4. maja.

Sva dešavanja sa "Etihada" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu