Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2022.

20:42

Stanojević: Zato što je vas crveno-belih 70 odsto, zato je nama teško

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je na konferenciji za medije nakon 167. "večitog" derbija.

Izvor:

Autor:

Stanojević: Zato što je vas crveno-belih 70 odsto, zato je nama teško
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde su odigrali bez golova, a Stanojević je najpre čestitao svim akterima ovog susreta.

"Čestitam mojim momcima na karakteru. Čestitam Zvezdi, bila je fer utakmica. Navijači su bili korektni. Dali smo sve od sebe, pokazali da smo tu negde sa njima. U jednom derbiju, od kad sam ja ovde, bili su bolji, ostale utakmice bile su egal", počeo je Stanojević.

"Imali smo stopostotnu šansu, oni nisu stvorili nijednu šansu. Možda ne znate da li mi imamo neki problem. Možda Terzić ne može da izdrži, ali moramo da imamo bonus. Imali smo više situacija, jednu stopostotnu šansu koja rešava prvenstvo. Potpuno smo ih neutralisali na njihovom stadionu, bili konkretniji", dodao je Stanojević

Trener Partizana je, kao i Dejan Stanković, dobio žuti karton.

"Ponašanje je uvek bilo korektno, dobro. Nekad smo mi agresivniji pored klupe, nekad manje. Suđenje je bilo dobro. Ja ću da pričam o drugim stvarima, a vi analizirajte kakvo je bilo. Ja sam zadovoljan suđenjem", smatra Stanojević.

Nije mu se svidelo pitanje u vezi sa tim da li je prvenstvo gotovo.

"Eto vidite gde mi živimo i kako funkcionišemo kad vi kažete sedam kola pred plej-of kažete da je gotovo prvenstvo. Vi ste mislili i pre početka ovog šampionata da je sve rešeno. Tu smo, ne damo se. Tu smo do kraja. Trebalo je da igramo pred našim punim stadionom. Nažalost nismo. Što se mene tiče prvenstvo nije rešeno do poslednjeg kola",

Upitan je o formi napadača Partizana Rikarad Gomeša.

"Prekoputa imate najboljeg napadača Evrope pa nije prišao golu. Imate i Kataija i Ivanića, pa ništa. Nije lako. Nismo ni Mančester ni Liverpul da igramo takav derbi. Da to puca. Ili Real i Barsa. Nemojte da pravite komparaciju sa njima. Nemamo mi taj kvalitet da to tako izgleda. Rikardo je izgledao bolje. Imate Dragovića i Erakovića, koji je izuzetno napredovao. Nije lako, nije lako", kaže Stanojević.

Potom je ušao u obračun sa novinarom koji ga je upitao da li smatra da je Partizan zaslužio titulu više od Zvezde s obzirom na to da nisu dobili niti jedan derbi. Usledilo je Stanojevićevo kontrapitanje upućeno novinaru gde ga je upitao da li smatra da je Partizan zaslužio da bude prvi u plej-ofu što bi značilo da bi se 167. "večiti" derbi igrao u Humskoj. Dobio je odričan odgovor.

"Zato što vas 70 odsto ima koji ste crveno-beli. Zato je nama mnogo teško da se borimo sa vama ovde. Vi relativizujete kada mi pomenemo Napredak i Čukarički. Svi ste vi zajedno. Da li je Zvezda bila bolja jedan derbi od nas? Samo su bolji bili kada smo mi otišli na isti tri dana posle utakmice. Jesu nešto više od nas uradili u Evropi. Jesmo 28. kola mi bili prvi. Tu smo negde. Poštujem Dekija, oni su sjajan tim. Ali nismo ni mi loši. Nije da nismo zalužili. Zaslužili smo mnogo više nego što nam je dato", zaključio je Stanojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve