Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.03.2022.

22:00

"Rendžers imao sreće protiv Zvezde – može do finala"

Bivši fudbaler Rendžersa Brajan Laudrup veruje da "policajci" mogu da stignu čak i do finala Lige Evrope.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Škotski šampion je u 1/16 finala eliminisao Dortmund, da bi u prvom meču osmine finala na "Ajbroksu" savladao Crvenu zvezdu (3:0).

Sve golove protiv tima Dejana Stankovića dali su posle prekida, dok je Aleksandar Katai promašio penal, postigao dva gola nakon ofsajda, a ne treba zaboraviti ni prečku Gelora Kange.

"Da, ostalo je još velikih ekipa u takmičenju, ali ali Rendžers zaobiđu povrede i održi formu igrača na nivou mečeva sa Borusijom Dortmund i prvog protiv Crvene zvezde, onda ima kvalitet da ide do kraja. Potrebna je sreća, naravno, a Rendžers je u prvom meču bio miljenik sreće, ali bila je to najbolja partija koju sam video u poslednje vreme. Ova ekipa ima kvalitet i može do novog evropskog finala. U poslednje dve-tri godine igrala je dobro protiv timova kao što su Porto, Benfika, Galatasaraj, Fajernord i sada Dortmund i Crvena zvezda", rekao je Laudrup za "Dejli mejl".

Iako imaju ogromnu prednost pred revanš u Beogradu, prolaz nije obezbeđen.

"Ako se plasira u četvrtfinale, uveren sam da Rendžers ima snagu da ide do kraja Lige Evrope. Igraju fenomenalan fudbal i ljudi širom Evrope to primećuju, što je odlično za promociju škotskog fudbala. Imaju kvalitetan tim, a ključni igrači su uspeli da se pronađu pod vođstvom Van Bronkhorsta. Mislim konkretno na Alfreba Morelosa, koji je ponovo u odličnoj formi i Rajana Kenta, koji je briljantan poslednjih nedelja od kada se oporavio od povrede. Kada Kent ima loptu, mnogo toga se dešava u igri Rendžersa", istakao je Danac, koji je plavi dres nosio od 1994. do 1998. godine.

Zvezda i Rendžers sastaju se u četvrtak od 18.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve