Treneri lažirali potvrde o vakcinaciji, pa suspendovani

Dvojica nemačkih fudbalskih trenera suspendovani su nakon što su koristili lažne potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA/RONALD WITTEK / POOL
EPA/RONALD WITTEK / POOL

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke presudila je da su bivši trener Verdera iz Bremena Markus Anfang i njegov pomoćnik Florijan Junge prošle godine nabavili lažne potvrde da su potpuno vakcinisani protiv korona virusa.

Anfang je suspendovan na godinu dana i kažnjen sa 20.000 evra, a Junge na 10 meseci i novčano 3.000 evra.

Savez je naveo da su Anfang i Junge koristili potvrde kako bi u klubu bili izuzeti od testiranja. Takođe, te potvrde su pokazali lokalnim zdravstvenim vlastima kako bi izbegli da odu u izolaciju posle kontakta sa zaraženim fudbalerom.

"Markus Anfang i Florijan Junge narušili su funkciju trenerskog uzora", navodi se u saopštenju.

Anfang je prvobitno negirao da je koristio lažnu potvrdu kada su se u novembru pojavile sumnje u vezi sa njegovom dokumentacijom. On i Junge su nedugo posle toga napustili klub.

Njihove suspenzije na snazi su od prošlog novembra.

Oni su priznali krivicu, a deo suspenzije će od juna biti preinačen u uslovnu kaznu, kako bi obojica mogli da pronađu nove angažmane za sezonu 2022/2023.

Za ulazak u restorane i na druga javna mesta u Nemačkoj potreban je dokaz o vakcinaciji ili nedavnom oporavku od koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu