Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.12.2021.

11:35

Konte: Totenhem bi mogao da se žali na odluku UEFA

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da klub razmatra da se žali na odluku UEFA da dodeli pobedu Renu u odloženoj utakmici u Ligi konferencija.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Konte: Totenhem bi mogao da se žali na odluku UEFA
Foto: Profimedia/ Paul Terry/Sportimage via PA Images

Tom odlukom londonska ekipa je eliminisana iz tog takmičenja.

Konte je rekao da je ta odluka "neverovatna" i da bi klub mogao da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS), preneo je Skaj.

UEFA je 20. decembra dodelila pobedu Renu službenim rezultatom 3:0, za utakmicu koju Totenhem nije mogao da odigra pošto su osmorica fudbalera i petorica članova ekipe bili zaraženi korona virusom.

Taj duel trebalo je da se igra u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija 9. decembra u Londonu.

Ren je prošao u drugu fazu Lige konferencija kao prvoplasirana ekipa, a holandski Vitese kao drugoplasirana.

"Još nije definitivno, ali postoji još jedan korak da potvrdimo ili ne potvrdimo ovu neverovatnu odluku. Mi smo veoma, veoma sigurni za taj sledeći korak i zaslužujemo da igramo za prolaz dalje na terenu, a ne na sudu. Ne prihvatam ovo. Mi smo vrlo, vrlo razočarani zbog ove odluke", naveo je Konte.

Italijan ističe da krivica nije na londonskom klubu.

"Ovo nije pošteno. Zaslužujemo da igramo za plasman u drugu fazu na terenu, ne ovako. Razočaran sam. Nadam se da će nešto moći da se promeni, zaslužujemo da igramo. Nismo mi krivi", dodao je italijanski trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu