Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.12.2021.

19:19

Levandovski ne veruje Mesiju

Robert Levandovski nije uveren da su pohvale Lea Mesija upućene prema njemu na dodeli Zlatne lopte bile iskrene.

Izvor: B92

Autor:B92

Levandovski ne veruje Mesiju
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Argentinac je po rekordni, sedmi put dobio jednu od najcenjenijih pojedinačnih nagrada u fudbalu, dok je Levandovski završio na drugom mestu, a postao je dobitnik nagrade "Napadač godine".

Levandovski je od početka 2021. do trenutka dodele nagrada postigao 53 pogotka u 42 nastupa za Bajern, što je najviše od bilo kog drugog igrača iz klubova najboljih pet evropskih liga.

Levndovski je "Zlatnu loptu" trebalo da dobije još prošle godine, kad je s Bajernom osvojio sve što je mogao i po putu rušio rekorde po broju postignutih golova. Ali, na njegovu žalost, magazin "Frans fudbal" je odlučio da nagrada neće biti dodeljena, zbog pandemije izazvane korona virusom.

U govoru održanom nakon što je primio nagradu za ovu godinu, Mesi je biranim rečima govorio o Levandovskom.

"Prošle godine, svi su bili složni oko toga da je on uverljivi pobednik. Nadam se da će mu dati Zlatnu loptu za 2020", rekao je Argentinac.

Ali, njegove reči nisu bile nikakva uteha poljskom napadaču.

"Osećao sam tugu. Ne mogu to poreći. Ne mogu reći da sam bio sretan. Upravo suprotno, bio sam tužan", izjavio je Levandovski za poljski "Kanal Sportowy".

"Sama činjenica da sam se uspeo boriti s Mesijem, pokazuje do koje sam visine uspeo da stignem. Nije mi previše stalo do nagrade za 2020. Želeo bih da su njegove reči bile iskrene i izraz poštovanja velikog igrača, a ne samo prazne reči", rekao je Levandovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve