Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.10.2021.

09:15

Policija se tukla sa mađarskim rasistima na Vembliju

Duel Engleske i Mađarske završen je remijem (1:1), ali su meč na Vembliju obeležili incidenti gostujućih navijača.

Izvor: B92

Autor:B92

Policija se tukla sa mađarskim rasistima na Vembliju
Foto: Profimedia

Mađari su poveli u 24. minuti golom Rolanda Salaija iz penala, da bi Englezi izjednačili u 37. preko štopera Džona Stonsa.

U nastavku meča "Gordi Albion" je dominirao, ali nije uspeo da probije mađarsku odbranu.

Meč je ipak ostao u senci nereda mašarskih navijača, koji su se vrlo brzo nakon početka utakmice sukobili s policijom.

Engleski organi reda su bili u stanju visoke pripravnosti nakon što su mađarski navijači rasno zlostavljali engleske igrače i gađali ih raznim predmetima u prvom susretu, u septembru u Budimpešti.

I ovoga puta je došlo do incidenata, a sve je počelo kada je policija ušla na tribinu s gostujućim navijačima kako bi privela jednog mađarskog ultrasa zbog rasističkog vređanja tamnoputih redara.

Kada je policija uhapsila rasistu, došlo je do guranja i tuče sa ostalim navijačima. Red je uspostavljen kada se na tribini pojavila specijalna policija s palicama.

Mađarska reprezentacija je u julu ove godine kažnjena s tri utakmice kod kuće bez gledatelja zbog rasističkih izgreda navijača za vrijeme EURO, a nema sumnje da je čeka nova kazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu