Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2021.

12:40

U Napulju sukob oko postavki statua Maradone

Napoli i gradska uprava Napulja u sporu su oko postavki statue legende kluba, Dijega Maradone.

Izvor: B92

Autor:B92

U Napulju sukob oko postavki statua Maradone
Foto: Profimedia/Credit:Fabio Sasso/AGF/SIPA

Slavni argentinski fudnaler, koji je preminuo 25. novembra 2020. godine od posledica srčanog udara, igrao je za Napoli u periodu od 1984. do 1991.

I Napoli i gradska uprava imaju plan da podignu statue u znak počasti Maradoni.

Klub je planirao da jednu postavi ispred samog stadiona koji je sada poznat pod Maradoninim imenom.

S druge strane, gradska uprava je takođe planirala postavljanje statue, ali je taj projekat blokiran od strane policije, jer je utvrđeno da je Đenaro Groso, ekstremni navijač Napolija sa kriminalnim dosijeom, bio član unutrašnje komisjije koja je trebalo da izabere najbolji projekat.

Otuda je izabrano da se 29. jula ispred stadiona postavi statua koju je izradio lokalni umetnik Mimo Sepe.

Gradska uprava je na otkrivanje statue pozvala hiljadu mališana, ali ne i predstavnike Napolija koji i dalje rade na svom projektu sa umetnikom Stefanom Ćećijem, prijateljom Maradone.

Iz uprave ističu da su pozvali ljude iz kluba da sarađuju zajedno na projektu, ali da nisu naišli na odbravanje, pa su ipak rešili da sami postave svoju statuu.

Nejasno je da li će sada projekat Napolija biti završen i da li će dobiti dozvolu za postavku pred stadionom imajući u vidu da "Stadion Maradona" pripada gradskim vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu